Sukkaa pukkaa

25.3.2016


Otsikko on mukavitsikäs, mutta todenmukainen, sillä tässä kuussa olen tehnyt kaksi paria sukkia (ja sen yhden peiton), enkä sitten oikein muuta. Tällähetkellä on pari työtä aktiivisesti valmistumassa, mutta tuskin ehtivät maaliskuun loppuun. Ne kun meinaavat olla sellasta pientä piiperrystä liian ohuella langalla.

Alempana tässä postauksessa näkyvät kissasukat tein kaverille alunperin joululahjaksi jo aikapäiviä sitten, mutta sain annettua ne vasta Lontoon reissumme yhteydessä. Jouluun ne eivät siis kerenneet millään, aloitinkin niiden teon vasta helmikuun puolella! Kaveri on kissaihmisiä, joten kuvio yrittää tosiaan esittää kissaa. Ilmeisesti sukat oli mieleiset, hän kuulemma pitänyt niitä lähes päivittäin jalassa (koska villasukkia voi ja pitää käyttää ympäri vuoden!). Täytyy ehkä neuloa kaverille toisetkin sukat niin ei nämä kulu heti puhki...!

Siniruskeaoranssit sukat on mallia perussukka ja ihan itselle tehty. Perussukkia ei voi koskaan olla liikaa. Oma sukkalaatikko on viime vuosina täyttynyt lähinnä pitsisukista tai polvimittaisista kirjoneulesukista, joten ihan niitä normikäyttösukkia on vähemmän. Näissä testasin eka kertaa tätä lankaa ja neulottavuudeltaan on oikein kiva. Värit oli vähän hassut - kerästä päällisin puolin olisi voinut kuvitella, että värit menisi erilailla eikä näin, mutta ehkä nämä kotisukkina menee. Ruskea on omasta mielestäni esillä liian voimakkaasti vaaleaan turkoosiin verrattuna. Toisessa sukassa oli myös joku värivirhe koska ruskea loppui kuin seinään ja turkoosi alkoi uudelleen. Melkein tekisi mieli valittaa, mutta en jaksa!Lanka : Fortissima Color (75% superwash-villaa, 25% polyamidia)
Langan menekki : 73 g
Puikot : sukkapuikot, koko 3 mm
Ohje: perussukka omasta päästä, tiimalasikantapää, kärkikavennus tämän mukaan

Lanka : Novita 7-veljestä
Langan menekki : 103 g
Puikot : varressa sukkapuikot, koko 4 mm; teräosassa KnitPro Cubics koko 3,5 mm
Ohje: Sukka omasta päästä, kissakuvio täältä

Edellisessä postauksessa muuten oli puhe marsuista niin täytynee päivittää pääsiäiskuulumisia. Perinteiset pääsiäiskuvat on ottamatta kun vanhin marsuistani alkoi eilen oireilemaan vasemman silmänsä kanssa. Tulin illalla leffasta kotiin kun olin ollut synttäreitä viettämässä ja huomasin, että Eksun silmä on samea, se siristelee ja vetistelee sitä. Tarkemman tutkimisen jälkeen silmä oli selkeästi normaalista poikkeava. Siinä sitten mietin, että lähdetäänkö lekuriin nyt vai heti, mutta päädyin soittamaan superkalliiseen päivystysnumeroon jossa lääkäri kehoitti tulemaan lauantaina yön sijaan.

Tänään sitten kiikutin marsun lekuriin ja lääkäri epäili glaukomaa eli silmänpainetautia. Mitään haavaumaa ei marsun silmässä näkynyt. Saatiin antibioottitippoja ja kipulääkettä. Päivällä marsu oli ihan normaali, söi ja joi hyvin, mutta nyt se vaan kököttää mökissään. Saa nähdä, mitä tässä käy... Kaveri tosiaan on se suosikkini noista kolmesta, muttei mikään nuorukainen enää...

Leave a Comment

 1. Nättejä sukkia! Kauniit värit noissa sinioranssiruskeissa - tulee ihan mieleen järvi ilta-auringossa! :D

  Löysin blogisi alunperin käsityökirjahaasteesi merkeissä. Lähdin siihen tottakai mukaan, joten kiitos mielenkiintoisesta haasteesta! :) http://oranssia.com/2016/03/22/kasityokirjahaaste/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ne on myös älyttömän kivat jalassa!

   Poista