Daydreaming

15.1.2017Ostin tammikuun alussa 'kasan' huiviohjeita ravelrystä suosikkihuivintekijältäni Janina Kalliolta. Pitihän sitä kun halvalla sai. Oli oikein tarjouskin - osta kolme, maksa kaksi. Minä ostin kuusi. Maksoin neljä. Selkeästi loistava diili.

Seuraava operaatio oli löytää huiville langat. Koska vuosi 2017 on myös lankalaihisteluvuosi (niinkuin varmaan kaikki tulevat vuodet siihen asti, että saan lankavarastoani edes hieman laihdutettua...), en luonnollisestikaan suunnannut lankakaupan hyllylle vaan pengoin olohuoneen nurkasta löytyviä laatikoita. Muistelin kesällä ostamiani la Bien Aiméen ihanuuksia, jotka pienen etsinnän jälkeen löytyivätkin.


Sitten piti vielä löytää sopiva malli. Ostamistani malleista ehdottomasti parhaimmaksi vaihtoehdoksi valikoitui Daydreamer, jossa oli sopivasti erilaisia pintoja sekä värit mielestäni riittävän tasaisesti. Ja ei muuta kuin aloittamaan.


Tämä huivioperaatio oli ehkä se kaikista nopein, minkä olen ikinä suorittanut. Aloitin neulomaan huivia 5. tammikuuta, ja huivi oli jo pingotettuna 12. tammikuuta. Toki operaatiota avitti se, että tämänhetkinen työtilanteeni on kaikkea muuta kuin vakaa - olin tammikuun kaksi ekaa viikkoa, itseasiassa tähän päivään saakka, puolikkaalla työajalla eli minulla oli peräti neljä päivää töitä. Tänään loppuukin sitten työsopimus ja saan huomenna tietää, menenkö tiistaina töihin. Mahtavaa, reilua ja ennenkaikkea kannattavaa. Joka tapauksessa, olin ylpeä suorituksestani - töistä viis.Huivista tuli aivan älyttömän ihana. Aiemmat väkerrykseni eivät ole mitään verrattuna tähän! Mietin huivia tehdessäni, että menikö värit nyt väärin päin - olisiko tummemman sinisen pitänyt olla kontrastivärin sijaan päävärinä, mutta nyt huivin valmistuttua olen tyytyväinen ratkaisuihini. Mutta! Jottei elämä olisi liian helppoa, vaaleansininen lanka loppui tietysti kesken. Tietysti.
No, minä sitten fiksuna ja rahattomana menin shoppailemaan Titityyhyn, kun se nyt tuossa naapurissa sijaitsee - tiesin, että heillä on kyseistä lankamerkkiä. Vaan eipä ollut sopivaa väriä, eikä lisääkään ollut tulossa. Päädyin kuitenkin ostamaan siililankaa (Hedgehog Fibres Skinny Singles) likimain samassa sävyssä, ja onneksi ostin - lopputuloksessa eroa ei kyllä huomaa jos ei osaa katsoa. Ja huivikin valmistui.Halusin kerrankin päästä kuvaamaan työni kunnolla, kun nyt kerta valokuvausta harrastan ja siihen löytyy kunnon kalusto - mallit vaan aina puuttuu. Siispä ruinasin työkaverini malleilemaan kaikki kuvaamatta jääneet käsityöni minulle. En siis itse ole näissä kuvissa (paitsi viimeisessä), vaan niissä on kaverini Marianne. Huivi siis kyllä jäi omaan käyttöön, ei tuota halua kenellekään antaa kun se on niin mahtavan ihana!

Bloggaaja itse - kuvasta kiitos Sallalle!

Lanka : la Bien Aimée Merino Singles 'Happy Accidents' (v. sin) & 'University' (t. sin), Hedgehog Fibers Skinny Singles '' (alin v. sininen raita)
Puikot : pyöröpuikko, koko 4 mm
Langan menekki : 228 g
Ohje : Daydreamer by Janina Kallio DesignsLeave a Comment