Bucket list

Olen pitkään halunnut pistää bucket-listani julkiseksi. Bucket-listalla (engl. the bucket list) tarkoitan listaa asioista, jotka pitää nähdä tai kokea ennen kuin se on liian myöhäistä. Oma listani on hyvin matkustuspainotteinen, ja toivon todella pystyväni toteuttamaan haaveeni joskus. Päivittelen listaa sitä mukaan, kun keksiä uusia kohteita/asioita tai jos vaikka saan jonkun asian ylivedettyä listalta.

Kaikki kuvat eivät ole ottamiani vaan ne on lainattu flickr.comista CC-lisenssien myötä.


kuva : Liam Davis / flickr.com
Pripyat - Tsernobyl, Ukraina
Pripyatissa eli Tsernobyl-ydinvoimalan viereisessä kaupungissa vierailu on kuulunut bucket-listalleni niin pitkään kuin muistan. Siitä asti kun historia (erityisesti Neuvostoliiton historia) alkoi kiinnostaa, on tämä kyseinen, surullinen tapaus Ukrainassa kuulunut aina must see-listalleni. Enemmän minua kiehtoo hylätty kaupunki ja haluaisin päästä vierailemaan siellä, vielä kun se on likimain kunnossa.

kuva : wonker / flickr.com
Himalaja
En ole ikinä nähnyt mitään vuoristoa eläessäni, edes lentokoneesta, joten ehdottomasti haluan päästä näkemään Himalajan ja kaikki ne kuuluisat lumihuiput. Haluan nähdä Mount Everestin, K2:sen, Lhotsen ym. Vielä parempaa olisi, jos pääsisi näkemään ne useammasta eri suunnasta.

kuva : ilkerender / flickr.com
Mt Everest Base Camp, Tiibet
Mt Everestin Base Camp on uusi tulokas listalla, ja mielenkiinto leirillä oleiluun on herännyt lukuisten dokumenttien, artikkelien ja tv-ohjelmien jälkeen. En usko, että tämän elämän aikana aloittaisin vuorikiipeilyn ja huippujen saavuttamisen, mutta olisi hienoa viettää vaikka edes jokunen päivä vuorikiipeilijöiden seurassa Base Campilla.

kuva : Greg Willis / flickr.com
Kirahvien valokuvaaminen Afrikassa
Afrikan eläimistö on kiehtonut minua jo kautta aikojen, ja siitä asti kun aloitin valokuvausharrastuksen, on bucket-listalle kuulunut kirahvien valokuvaaminen jossakin Afrikan savannilla. Unelmana olisi, että tämä tapahtuisi helikopterista sekä maan kamaralta, mutta saa nähdä.

kuva : Annie and Andrew / flickr.com
Trans-Siperia, Venäjä
Matkaaminen Siperian halki junalla - Moskovasta Vladivostokiin - on kuulunut bucket-listalle jo pitkään. Venäjän kielen opiskelu ei yhtään helpottanut halua, matkustaa tuolla kuuluisalla junareitillä. Ehkä jonain päivänä.

kuva : Bill Dickinson / flickr.com
Route 66, Yhdysvallat
Vannoutuneena road trip-ihmisenä, myös Route 66 on yksi niistä must see-kokemuksista. Ottaisi lennot reitin alkupäähän, vuokraisi/ostaisi halvan auton ja ajaisi koko tien päästä päähän. Amerikan roadtrip on kyllä suunnitteilla, mutta veikkaan, ettei se nyt tällä kertaa vielä suuntaudu Route 66:lle.

kuva : tsaiproject / flickr.com
Auschwitz, Puola
Kohde ei varmasti esittelyjä kaipaa, jokainen tietää, ylläolevan paikan järkyttävän käyttötarkoituksen. Olen jo muutaman keskitysleirin jäänteet/muistomerkit kiertänyt (Salaspils, Kaunas, Treblinka), mutta Auschwitz on ehdottomasti nähtävä, kun se vielä on pystyssä.


Riisipere Mõis, Viro     TOTEUTUNUT!
2012 Baltian ja Puolan roadtripillä oivalsin, miten paljon tyhjillään olevia, hylättyjä ja osittain ränsistyneitä, mutta niin upeita rakennuksia tuolla alueella on, ja ennen seuraavaa roadtrippiä, aloin käymään näitä systemaattisesti läpi. Kiinnostukseni herätti Riisiperen kartano, jättimäinen, täysin hylätty kartano. 2013 roadtripillä kartanoa etsittiin keskellä yötä, eikä koskaan löydetty oikealle tielle. Jälkikäteen selvisi, että olimme alle kilometrin päässä kartanosta. Kartano on aivan pakko päästä vielä näkemään, jos ei muuta niin ainakin ulkopuolelta, mieluusti myös sisäpuolelta.

Leave a Comment

Lähetä kommentti