Sydännauhaa

23.9.2015


Pinterest-haaste pyörähti käyntiin viime viikolla, ja ensimmäisen projektin päätös on itseasiassa noin tunnin kuluttua. Toisinsanoen, tämän vuorokauden loppuun mennessä pitäisi olla ensimmäinen projekti valmis. Periaatteessahan minun ei ylläpitäjänä tarvitsisi noudattaa aikatauluja, kun en arvontaan kuitenkaan osallistu kuin maksimissaan onnettaren roolissa. Haluan kuitenkin yrittää pysyä hengessä mukana ja saada työt ohjeaikoihin mennessä valmiiksi.

Ensimmäisen haasteen aihe oli 'Uusi tekniikka'. Valitsin ystävänauhatyylin, jossa tehdään nauhaan sydänkuviota. Tämä projekti oli ollut mielessäni jo pidemmän aikaa, sillä työskentelin (ja työskentelen vielä kolmen vuoron ajan) sydänosastolla, jonne samaan tyyliin tehty avainnauha olisi sopinut kuin sukka jalkaan. En vaan saanut koskaan aikaiseksi, enkä toistaiseksi löytänyt myöskään turvalukkoja niskapuolelle, joten päätin toteuttaa tällä kertaa pienemmän harjoitusversion.

Ja voi että, miten työläs tekniikka! Tätä n. 15 cm mittaista pätkää työstin yhdessä yövuorossa varmasti kolmisen tuntia - toki välillä piti töitäkin tehdä! Ja suhteellisen vaikeaa! Ohjekuvista ei ollut mitään hyötyä, päästä se ohje piti heittää ja koittaa katsoa valmista kuvaa, että missä järjestyksessä langat on kieputettu. Selkään sattui, niskaan sattui eli työasentokaan ei ollut mitenkään ergonominen. Myös lankaa meni yllättävän paljon, vaikka lopputulos tosiaan on näin minimaalinen. Lukkoakaan en saanut mitenkään siististi kiinnitettyä nauhaan, joten mentiin nyt ihan pelkällä solmutekniikalla. Toistan - tämä tosiaan on harjoitustyö.

Sen verran nättiä jälkeä nauhasta kuitenkin tulee, että aion paremmalla ajalla tehdä sen kaulanauhamittaisen versionkin itselleni. Tässä lankana oli ihan perus puuvillalankaa, mutta kaulanauhan ajattelin tehdä bambu-langasta, niin sitä on parempi pestä. Mutta, mikä tärkeintä, niin menossa mukana ollaan ja Pinterest-haaste jatkuu!


Lanka : Catania Denim
Malli : täällä
Langan menekki : 5g (reaktioni :'D)
Puikot : ei tarpeelliset

Leave a Comment

Lähetä kommentti