Räsymattosukat

22.11.2015


Pitihän minunkin kun muutkin! Toisaalta, räsymattosukkien villitys on taitanut jo hieman laantua, sillä nyt hehkutuksen aiheena ovat Anelmat (ainakin FB:ssä), ja sitä sukkamallia minä tuskin tulen tekemään. Mutta ihanan kirjavat raitasukat oli tehtävä, ja vihdoin ne valmistuivatkin.

Lankana käytin Novitan 7-veljestä raitalankoja, kahta eri kerää, joissa toisessa on vähän kirkkaammat värit ja toisessa enemmän pastelliin viittaavat sävyt. Polvipituiset piti sukista ehdottomasti tulla, joten lankaakin meni hieman enemmän. Ihan mukavat neuloa kun pitkästä aikaa pelkkää oikeaa kierros toisensa jälkeen eikä mitään vaikeita palmikko/pitsihässäköitä. Kantapään tein pitkästä aikaa ranskalaisena kun siitä tulee jostain syystä siistimpi kuin normaalista. Pitäis opetella tekemään se ulkoa niin ei tarttis etsiä ohjeita, ja sais sukkiin istuvammat kantapäät!

Harmi, että Novitan raitalangat on niin törkeän kalliita, muuten näitä räsymattosukkia voisi tehdä enemmänkin. Jotenkin sitä ei henno maksaa melkein 8 euroa Novitan lankarullasta (mutta toki yli 20 € jostain muusta on ihan fine). Pitää yrittää bongata lankahamstereista sitten kun on omat varastot käytetty.

Sukkien kuvat nyt on mitä on. Minulla ei tosiaan ole sitä kuvaavaa miestä (tai miestä ylipäätään), kuvaavaa kaveria, jalustaa saati kaukolaukaisinta, ja kaikki sisätiloissa hommaan kelpaavat objektiivit on manuaalitarkenteisia, joten näihin on tyydyttävä. Hieman haasteellista on itse ottaa kuvia kun sukat on omassa jalassa, mutta ei voi mitään!

Nämä sukat muuten valmistui samalla kun sain katsottua (vihdoin ja viimein) Gossip Girlin kokonaan alusta loppuun. Melkonen urakka!


Lanka : Novita 7-veljestä Raita
Puikot : KnitPro Cubics koko 3,5 mm
Langan menekki : 203 g
Ohje : omasta päästä (+ täältä ohjeet ranskalaiseen kantapäähän)
Loppuun vielä kuva lumisesta Jyväskylästä. Winter is coming!

Leave a Comment

 1. Ompas ihanat sukat :) ja ihanan talvinen kuva Toivolan pihasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuo on tosiaan näkymä olohuoneen ikkunasta niin tulee aika usein kuvattua järvelle päin! :) Toivotaan, että tämä lumi pysyis (vaikka eihän se tule pysymään!)

   Poista
 2. Siellä näyttää lumisemmalta ku täälä! :D alan pikkuhiljaa iteki lämpiiään "räsymatoille" mutta on ihan totta että novitan raidat on turhan tyyriitä, joten se innostus tyssää siihen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo onhan tota lunta nyt tuprutellu, mutta jo keskiviikolle lupas näköjään vesisadetta että hei hei vaan luminen maisema! :D Räsymatto on kiva malli, jos valitsee langat hyvin! Voitais laittaa yhdessä joku vaatimus Novitalle, että raitalangat samaan hintaan kun normi 7-veikka, tyhmää että raita maksaa kolme euroo enemmän kun yks värinen! :D

   Poista
  2. Let's do it! Hyvä yrittää "tua työtä suomeen" tai suosia suomalaista, ku ei raski noilla riistohinnoilla :F

   Poista
 3. Kivannäköset sukat.
  Yks vaihtoehto, että käyttää yks värisiä jämälankoja, niit sekottelee miten sattuu?
  Ja sitte kaikki Regiat, Austermannit joissa raitalankoja - toki vähän tyyriitä nekin jos.. no.. voishan se raha huonompaankin männä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jämälangat vois kyllä olla hyvä idis jos en olis jo ite tuhlaamassa niitä tilkkutäkkiin. :D Tällä hetkellä kaikki jämälangat menee siihen, joskin jo pelkästään niiden jämälankojen kertyminen on hankalaa kun aina tuppaan käyttämään viimiseen asti (ja sit pitääkin ostaa uus rulla samaa lankaa kun edellinen loppuu...). Mutta kuten sanoit, vois sen rahan huonomminkin käyttää :D

   Poista
 4. Yhdyn edellisiin, on kyllä kauniit sukat!

  VastaaPoista