Tiskirätti-innostus

14.6.2017


Käsityöinnostukseni oli taannoin aivan nollassa. Kaksi keskeneräistä huiviprojektia ei edennyt yhtään mihinkään, mutta silti oli halua tehdä edes jotain. Joutessani kaivelin bambulanka-varastoni esille, etsin helpon ja nopean ohjeen virkatulle tiskirätille ja annoin palaa.

Ihan muutaman päivän sisällä syntyi 11 virkattua tiskirättiä. Ohje oli simppeli, mutta sillä tuli niin nättejä rättejä, etten tohtinut lähteä sitä vaihtamaan. Alunperin suunnittelin tekeväni kaikki yksivärisenä, mutta yhdestä 50 gramman rullasta Blend Bamboo-lankaa ei tullut kuin kaksi ja puoli rättiä, joten jouduin soveltamaan. Ja itseasiassa, nuo kaksi/kolmiväriset nousivat omiksi suosikeikseni.

Yllättävän hyvin muuten käy tuo vaaleansininen, vaaleanpunainen ja sinapinkeltainen yhteen!

Kanssani asusteleva pikkuveli jo meinasi hermostua rättienpaljoudelle, ja vaati vastaamaan, meinaanko täyttää koko talon tiskiräteillä. Hän ei jostain kumman syystä oikein hiffaa näiden itsetehtyjen rättien päälle, vaikka itse en enää muita haluaisi käyttääkään. No, nyt on rättivarastoissa täytettä - ne olivatkin muuton myötä päässeet tyhjenemään uhkaavasti. Pikkuveljen helpotukseksi koko tämä kasa ei jäänyt meidän käyttöön, vaan siitä lähti äitienpäivälahjat sekä äidille että mummolle.

Seuraavaan rättisatsiin voisikin sitten vaihtaa jo mallia..Lanka : Hjertegarn Blend Bamboo
Koukku : virkkuukoukku, koko 2,5 mm
Langan menekki : 243 g
Ohje : Virkattu tiskirätti by Sunday mornings-blogi

Leave a Comment

Lähetä kommentti