Helmikuun TOP

4.3.2016

Helmikuu tuntui menevän ihan älyttömän nopeasti. Ihan hujauksessa. Samalla sitä huomasi, että se on kuulkaa lopun alkua tälle talvelle pikkuhiljaa! Aamulla kun menee seittemään töihin, on valosaa. Tänään sammu eka kertaa katuvalot kun pyöräilin töihin. Illalla on valosaa vielä kuudeltakin. Linnut laulaa. On ihan keväinen olo.

Helmikuussa ei tapahtunut mitään järin ihmeellisiä asioita. Kuvasin yhdet häät. Ehkä julkaisen niistä kuvia joskus myöhemmin - ne kun onnistuivat omasta mielestäni mainiosti. Töissä alkaa pikkuhiljaa tuntua siltä, että osaakin jotain. Kotona on tullut tuijoteltua vaan Housea, sitä kun on niin törkeän monta jaksoa ennen sarjan loppumista. Ja kyllä, olen jäänyt koukkuun.

Sinällään ikäviäkin asioita on ollut, kun sain hieman uhkakuvia diabetes-lääkityksen aloittamisesta. Sokeriarvot vissiin olleet koholla. Nyt on sitten kauhea paine pudottaa painoa. Stressaa. Onneksi on hyvää musiikkia, käsitöitä, kynttilöitä, söpöt marsviinerit, vapaat viikonloput, valokuvausta - kaikkea sitä, mikä tekee onnelliseksi.

Helmikuun TOP9Oisin kuulkaa kaivellut tähän traileria, mutta en löytänyt kuin unkariksi tekstitettyjä tai liikaa spoilaavia versioita. Siispä. Sarja, jonka tuijotteluun olen käyttänyt monta helmikuista tuntiani on sairaalamaailmaan sijoittuva House M.D. Sarjaa en ole vielä saanut loppuun asti, sillä noita jaksoja on ihan älytön määrä (177), joista jokainen kestää vajaan tunnin... mutta on sarjan loppuun saattaminen maaliskuun tavoitteissa! Luonnollistahan on, että sairaanhoitaja seuraa sairaalasarjoja, ja ainakin minä huvitan itseäni myös etsimällä sarjasta virheitä. Saa nähdä, mitä sitä taas Housen jälkeen osaa alkaa katsomaan.Tätä postausta tehdessäni, mietin pääni puhki, mitä leffoja oikein helmikuussa katsoin. Kävin katsomassa leffassa The Danish Girlin, mutta siitä ei viitsi tähän kirjoittaa kun tein leffasta oman postauksenkin. Teatteriin asti menin katsomaan myös Deadpool- ja 45 years-leffat, mutta ne eivät nyt yllä tälle listalle, kunnes mieleeni juolahti ranskalainen sohvasurffaajani sekä hänen suosittelemansa ranskalainen leffa, joka englanniksi taipuu nimellä The Chorus. 

Hyväntuulinen, melko musikaalinen leffa (ei mustavalkoinen, vaikka trailerista niin voisi päätellä), jonka katsottuaan voi lähteä hyvillä mielin nukkumaan. Ehkä jotain komedian poikastakin tässä leffassa on. Suosittelen lämpimästi.


Tsekkiläinen Wohnout on hyvällä musiikillaan iloinnut mua läpi helmikuun. Svaz ceských bohému on yksi sen loistavista rallatuksista. En ymmärrä sanoista mitään, mutta onneksi on google translate ja erilaiset lyric-sivustot. Muita loistavia biisejä Wohnoutilta on myös yllämainittu Bárbíno?. Annan tälle bändille kymmenen pistettä ja papukaijamerkin.

The Turtlesin vanhaakin vanhempi Happy Together tuli tutuksi 45 years-elokuvasta, jossa se soi vihoviimeisenä biisinä. Heti leffateatterista kotia päästyäni, minun täytyi googlata tuo tutunkuuloinen rallatus ja siitä eteenpäin se päätyi soittolistalleni. Ihan loistava biisi.

Islandsin Charm Offensive -kappale alkoi kuulostamaan useamman soittokerran jälkeen entistä paremmalta, joten ylensin sen indie-soittolistaltani jättebra-soittolistalleni. Biisistä tulee mieleen joku ihan muu bändi, en vaan saa sen nimeä päähäni. Aika perus indiehuttua, kylläkin hyvää sellaista.

En yleensä tykkää saksankielisestä musiikista, mutta Madsenin Love is A Killer on hyvä sekoitus saksaa ja enkkua, tarpeeksi tarttuvalla kertosäkeellä. Näköjään olen myös laajentanut eri maan kielisen musiikkitarjontani myös Saksan rajojen sisäpuolelle. Tää olis hyvä tanssibiisi! Kannattaa kuunnella!

Käsitöissä INKäsitöitä olen tehnyt helmikuussa hullun lailla, mutta oikeastaan tasan kahta työtä. Islantilainen villapaita on ollut haaveena jo pitkään, lankojakin olen siihen jonkun verran hamstrannut, mutta nyt vasta sain itseäni niskasta kiinni ja aloitin sen tekemisen. Paita on yläreunan kaarroketta vaille valmis, kun lankani loppuivat ja nyt odottelen lisää lankoja Titityystä.

Toinen projekti on ollut syksyllä aloitettu peittoprojekti, joka muuten valmistui tänään! (JEE!) Päätin, että teen peiton helmikuussa loppuun, mutta ihan ei niihin päivämäärin ehtinyt, joten peitto tosiaan valmistui vasta maaliskuun puolella. Suurimman osan peitosta olin kyllä tehnyt jo ennen joulua - sekin vaan jäi olohuoneen nurkkiin pyörimään.

Suunnitelmia maaliskuulle

Ajattelin jatkossa valottaa myös hieman maaliskuun suunnitelmia ja tavoitteita. Sen kummempia tavoitteita ei nyt jo alkaneelle kuulle ole, mutta voin ilokseni ilmoittaa lähteväni Lontooseen torstaina. Eli kun en vieläkään ole saanut edellisreissuja postattua, joudutte sekoittamaan päänne entisestään kun alan tunkea Lontoo-juttuja Köpiksen, Tallinnan ja ties minkä muun sekaan! Myös lankakauppasuosituksia Lontoosta otetaan vastaan! (Mieluiten ennen reissua, siellä en juuri ole internetin päässä!)

Käsityösuunnitelmissa on saada villapaita valmiiksi, tyhjentää lankavarastoa esimerkiksi villasukkien merkeissä ja olla tuhlaamatta kaikkia rahoja lankaan! Nyt laihiksessa on pysytty hyvin, enkä ole ostanut kuin välttämättömät villapaitalangat!


Leave a Comment

Lähetä kommentti