Loput joululahjakäsityöt

1.1.2016

Pakko vielä ennen vuoden 2015-käsityökatsausta koittaa saada postattua nämä loput käsityötekeleet viime vuodelta. Suurin osa on postattu, ainakin niistä jo valmistuneista töistä, mutta keskeneräiset saavat suosiolla jäädä seuraavaan vuoteen. Tässä siis vielä pari joululahjaksi valmistunutta työtä. Pari patalappua tästä postauksesta puuttuu, koska teen niistä postauksen myöhemmin. Laskuihin ne sitten kuitenkin pääsevät kun ovat edellisvuoden puolella valmistuneet.


Yllänäkyvässä huonolaatuisessa kuvassa on esillä jo vuosi sitten aloitettu pitsiliina, ensimmäinen minulle, joka on kooltaan näin iso. Kuvasta hyvin huomaa, miten alkuvaiheessa käsiala on ollut löysempää kun nyt lopussa, ja liina on ihan epämääräisen muotoinen. Täytyy ottaa jatkossa opiksi jos innostuu ruutuvirkattuja liinoja tekemään.

Liina valmistui aatonaattona lahjaksi mummolle, ja suunnittelin sitä pöydän sijasta eteisen oven ikkunaan. Valitettavasti liina oli siihen hommaan vähän turhan pieni, vaikka kovasti koitin sitä venyttää. Ehkä siitä vielä kosteana pingottamalla saisi sopivan kokoisen, kuka tietää.

Pakko sanoa, että hitto, oli siinä hommaa. Lanka on Liina Kalalankaa, lähes ohuinta mallia eikä mitään erityisen miellyttävää virkata. Lanka on paksua, ja pienikokoiset puikot nirhaavat etusormea inhottavasti. Silti liinasta tuli kyllä (kaikista kokoeroista sun muista huolimatta) hieno!

Lanka : Liina Kalalanka, 9-säikeinen
Koukku : virkkuukoukku, koko 1,25 mm
Paino : 179 g
Ohje : Ruuvirkattu kukkaliina, Moda Kesäkoti-lehti, kevät 2004Samaan pakettiin ylläolevan pitsiliinan kanssa pääsi myös tämä kuvassa näkyvä, aikapäiviä sitten valmistunut tiskirätti. Ostin langan alunperin sillä tarkoituksella, että teen siitä tiskirätin itselle - se kun oli niin pirteän ja kivan väristä. Mummo kuitenkin oli esittänyt toiveita bambuisesta tiskirätistä jo pitkään, enkä muiden töiden vuoksi ehtinyt sellaista enää jouluksi tehdä, niin uhrasin tämän rätin. Ei se nyt ihan mummon keittiön väriskaalaan sovellu, mutta ainakin tulee hyvään käyttöön!

Malli on ihan omasta päästä heitetty. Se on hyvin simppeli tehdä, mutta kuitenkin mahdollistaa suht näyttävän pinnan. Ja varmaan toimii tiskirätissä hyvin, kun ei kuitenkaan ole ihan tasaisimmasta päästä.

Lanka : Bamboo Jazz (50% bambua, 50% puuvillaa)
Puikot : neulepuikot, koko 3 mm
Paino : 33 g
Malli : omasta päästä (4o, 4n aina 4 krs ajan, sitten paikkojen vaihto)

Leave a Comment

Lähetä kommentti