Marsujen halloweenpuvut

25.11.2015


Ajattelin nyt tehdä vielä yhden postauksen marsuille tekemistäni halloweenpuvuista, vaikka halloween oli ja meni aikoja sitten. En itse juhli halloweeniä millään muotoa, en koristele kämppääni tai kaiverra kurpitsalyhtyjä, mutta kyllä sitä nyt silti pitää lemmikkien halloween-kuvat ottaa! Vappukuvatkin on napsittu, joten miksei halloween?

Havahduin tähänkin tosin vähän turhan myöhään. Väkersin hämähäkkipuvun edeltävänä iltana ja viimeistelin sen 5 minuuttia ennen kuvaamista. Dinosauruspuku valmistui jo keväällä, hetken mielijohteesta. Inspiraatiota hain Pinterestistä, mutta koska en ompelukonetta omista, tyydyin virkkaamiseen ompelemisen sijaan. Ompelemalla puvuista varmasti olisi saanut vielä tyylikkäämmät - ehkä sitten ensi vuodeksi!

Mainittakoon, että marsuilla oli puvut päällä alle 5 minuuttia, ja vain tätä tarkoitusta varten. En pue lemmikkejäni päivittäin hassuihin asuihin vaan ne saavat elellä ihan onnellista marsunelämää ilman mitään ylimääräisiä härpäkkeitä.


Dinosauruspuku
Dinosauruspuvun idea lähti suoraan Pinterestistä - siellä näitä kuvia on muutama, ja koska en tosiaan ompelukonetta omista, lähdin virkkaamaan pukua. Marsut ei toki olleet ihan samaa mieltä, kun ilman mitään ohjeita virkkasin ja jouduin koko ajan sovittamaan pukua nähdäkseni, millainen siitä tulee. Aikamoinen homma tässä oli, mutta oli se sen arvoista!

Jos joskus jaksan, virkkaan etujalkojen ympärille jotkut lenkit, että puku pysyy paremmin päällä. Nyt nuo otukset pääsevät kiemurtelemaan puvusta pihalle alta aikayksikön (tai eihän siitä oikeastaan tarvitse kuin kävellä läpi). On se silti niin hulvattoman näköistä kun marsu kipittää eteenpäin puku yllään... Aiheesta on myös instagram-video.

Lanka : Novita 7-veljestä
Langan menekki : 77 g
Koukku : 3,5 mm
Ohje : päästä heitetty marsun 'muotojen' mukaan


Hämähäkkipuku
Hämähäkkipuvun idea tuli suoraan Halloweenistä. Piti olla jotain juhlaan sopivaa, suht helppoa tehdä, mutta mikä näyttäisi hauskalta. Ja koska yksi marsuistani on väritykseltään ruskea, musta hämähäkkipuku sopi paremmin kuin sukka jalkaan. Yhden illan virkkasin itse palleroita, jotka sitten täytin vanulla. Jalat ovat piippurassia, kuten kuvasta näkyy. Silmät liimasin nopeasti erikeeperillä hämähäkin päähän.

Oli muuten työn ja tuskan takana löytää noita silmiä! Tiimarin lopetettua Jyväskylästä, ei täällä oikein ole mitään askartelutarvikekauppaa (ei ole Sinooperia, ei Sinelliä). Suomalaisesta kirjakaupasta löytyi tasan yksi Halloween-askartelupakkaus, joka maksoi maltaita, mutta oli ostettava silmien vuoksi. Tässä olis nyt jollekin yrittäjälle hyvä idea - perusta askartelukrääsäkauppa Jyväskylään, kiitos!

Puvun pistin marsun ylle piippurasseilla. Ihan superilahtunut ei marsu ollut tästä, mutta kyllä siinä salaatit syötiin ja vähän kuvia otettiin. Hämähäkin jalat heiluivat kivasti marsun liikkuessa.

Lanka : Novita 7-veljestä (alus), Novita Rose (päällinen)
Langan menekki : 37 g
Koukku : 4 mm
Ohje : päästä heitetty


Velhopuku
Tämä puku oli vähän floppi muiden hyvien joukossa. Aikaa ei kertakaikkiaan ollut enempää, joten nopeasti virkkailin taikurinhatun ja leikkasin kankaan viitaksi. Siinäpä se. Viitta olisi saanut olla hienompi ja ennenkaikkea isompi, mutta ajoi nyt tämän asian jotenkuten. Etenkin kun tämä kyseinen marsuherra ei viihdy kuvauksissa 10 sekuntia pidempään.

Lanka : Novita 7-veljestä (viitta trikookangasta)
Langan menekki : 3 g :D
Koukku : 4 mm
Ohje : aivan suoraan omasta päästä heitetty


Tämä postaus kertoo selkeästi, kuinka vähän minulla on sosiaalista elämää kun on aikaa tällaiseen hömpötykseen! No, kai sitä voisi ajan paremminkin käyttää.
Leave a Comment