Syyskuun SKY

1.10.2015


Liityin alkusyksystä mukaan Salainen käsityöystävä-rinkiin, jossa tarkoituksena on lähettää ja vastaanottaa käsityöaiheisia paketteja. Nimi viittanee siihen, ettei kukaan tiedä, keneltä paketteja saa. Heräsin omaan osaani salaisena käsityöystävänä vähän turhan myöhään ja sain paketin postiin vasta viime metreillä. Kehtaan kuitenkin väittää, että pääasiallinen yötyörupeama verottaa sen verta paljon, että tällainen on inhimillistä! Ohjeajan sisällä paketti kuitenkin postitettiin, toivottavasti vastaanottaja on ilahtunut!

Oman pakettini sain tämän viikon alussa. Paketissa oli rulla Novitan Polkka-lankaa, Fazerin sininen, virkkuukoukku, virkattu pöllökoriste, kirje sekä itsetehty kortti. Lanka tulee varmasti tarpeeseen, olen noita Polkka-lankoja ihastellut, mutta jättänyt ostamatta melko tyyriin hinnan vuoksi! Virkkuukoukkujakaan ei voi koskaan olla liikaa ja Fazerin sininen on likimain tuhottu... Kiitos SKY! Innolla odotan seuraavaa pakettia.

Pakko kuitenkin pohtia ääneen SKY:n hintapolitiikkaa, josta onkin ryhmän sisällä ollut keskustelua. Sääntöjen mukaan paketin sisällön hinta tulee olla 10-15 €, johon päälle lisätään postikulut. Säännöt myös määrittävät, että paketissa pitää olla joku omatekoinen käsityö ilahduttamassa kaveria. Missään ei kuitenkaan mainita, pitääkö omatekoisen käsityön hinta laskea mukaan yhteissummaan vai ei. Ja miten määritellään omalle työlle hinta? Tässä kohtaa mennään minun mielestäni hyvin epätasa-arvoisesti, etenkin kun kuvista voi nähdä, että suurimman osan pakettien sisältö on yli 15 € reilusti. Toisinsanoen, toinen panostaa pakettiin ja sisältö on ainakin sen 15 € + oma työ + postikulut kun taas toinen määrittelee oman työn hinnan siihen 15 € ja pistää postikulut päälle. Toki itse tehtyä pitää arvostaa, mutta kyllä minä ainakin pettyisin jos saisin paketin, jossa olisi vain itse tehty työ kun itse olen nähnyt omaan pakettiini vaivaa ja aikaa ja ostanut siihen päälle jotain.

Näiden ylläolevien ajatusten myötä tuskin liityn mukaan seuraavaan SKY-kierrokseen jos sääntöjä ei rukkailla tasapuolisemmaksi. Saamaani pakettiin olen enemmän kuin tyytyväinen, mutta minua harmittaa niiden puolesta, joiden paketti ei ole 'yhtä täyteläinen'.

Leave a Comment

Lähetä kommentti