Kool-Aidin ihmeellinen maailma

9.6.2015


Minäkin pääsin vihdoin sisälle Kool-Aidin ihmeelliseen maailmaan! Olin jo tarpeeksi kauan tuijotellut kateellisena muiden hienoja lankavärjäilyjä, erityisesti Kool-Aidilla, ja sain tarpeekseni. Menin ja tilasin Jari Mäeltä about 16 pussia tätä värjäreitten keskuudessa tutuksi tullutta mehujauhetta. Ja koska värjäykseen sopivaa lankaa ei tietenkään (eipä niin!) ollut varastoissa, tilasin sitäkin valmiiksi Novilta. Kun pussit sitten vihdoin kolahtivat postiluukusta, hypin onnesta!

No, ensimmäistä kertaa haukun ihan kokeiluksi! Iltavuoron päätteeksi pyörittelin pari rullaa valkoista Novita Nallea vyyhdille ja koolasin! Vyyhdittäminen oli muuten ehdottomasti koko homman typerin ja aikaavievin osuus! Itse värjääminen vei noin viisi minuuttia, mutta ai että vyyhdittäminen oli rassaavaa!

Testasin mehuja kaikenkaikkiaan kahteen vyyhtiin. Kaksi mehujauhepussia per väri. Sinisestä ei tullut edes noin kirkkaansinistä kuin mitä allaoleva kuva antaa olettaa - odotin jotain paljon sinisempää! Punavihreä onnistui ihan kivasti, vaikka jostain ihmeen syystä sain taiottua värien vaihtumiskohtaan myös rumanruskeaa. En tietenkään jaksanut millään 10 ml ruiskulla ruiskia väriä sinne tänne vaan ronskisti upottelin lankoja väriliuoksiin ja siinähän se syyllinen sitten varmasti oli. No, ensimmäisestä kerrastahan ei pidetä!

Täytynee varmaan lähteä vyyhdittämään vähän lisää lankaa! Yksi luonnonvalkoinen Novita 7-veljestä ihan odottaisi tuossa värjäämistä...! Ensi viikolla sitten yhden yön reissu Tallinnaan ja pakollinen visiitti Karnaluksiin!Leave a Comment

  1. Kauniita värejä olet saanut loihdittua! Harjoitus varmaan tekee mestarin tässäkin puuhassa, itsekin houkuttaisi testailla lisää, erityisesti noita monivärisiäkin lankoja. Mitähän värejä minä niihin saankaan sitten aikaan, kun tuskin minäkään minkään ruiskun kanssa jaksan alkaa pelaamaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän noista ihan kivoja tuli, vaikka olinkin ensikertalainen! Luulisin, että vaikka ei ruiskuilla pelaakaan, saa ihan kivoja värejä aikaiseksi jos vaan on tarkkana värinvaihtumiskohdan kanssa. Ilmeisesti osa väreistä yhdistettynä aikaansaa ruskean, mutta ainakin mitä eilen kokeilin punaista ja keltaista ja oranssia keskenään (ruiskuttelemalla), ei väreistä tullut ruskeaa! :)

      Poista