Ruotsin ja Tanskan lankatuliaisia

26.5.2015


Kuten aiemmista postauksista käy ilmi, kävin tässä taannoin Malmössä, Ruotsissa ja Kööpenhaminassa, Tanskassa - ihan samalla reissulla! Itse reissusta on tulossa vielä (varmasti useampi) postausta, mutta tässä nyt jo esittelyssä ne langat, jotka reissusta ostin. En tietenkään voinut vastustaa lankakaupan etsimistä saati tyhjin käsin kaupasta lähtemistä!

Nopealla googlaamisella löytyi siis lankakauppa Davishallista, yhdestä Malmön keskustan osasta. Kaverini oli kaupassa ennenkin asioinut, kun Malmössä asustelee, joten sinällään kauppa oli tuttu. Kyseessä siis oli lankakauppa Garn Davishall, jonne oli lyhyt kävelymatka Triangelnin bussipysäkiltä. Itse kauppa oli pieni, yhden huoneen kokoinen, mutta täynnä sitäkin vastustamattomia lankoja! Valikoima oli ilahduttavan erilainen verrattuna vastaavanlaisiin suomalaisiin kauppoihin.

Koska matkalaukkuni tila ei ollut enää rajallinen ja rahaakaan ei liikaa ollut (ja mainittakoon vielä ne neljä kassia lankoja jo pelkästään olohuoneen perukoilla, vailla mitään käyttötarkoitusta...), nappasin mukaani vain neljä rullaa. Mielestäni hintataso näiden lankojen suhteen oli hieman alhaisempi kuin vastaavanlaisilla Suomessa. Tai sitten väärä valuutta vain huijasi! Suosittelen kyllä lämpimästi tätä kauppaa! Asiointi oli ruotsiksi, mutta ihan yksinkertaisella ruotsillakin pärjää.

Kolme puuvillalankarullaa ostin myös Tiger-kaupan tanskalaisesta versiosta (tai tämä on minun nimitykseni sille!) Søstrene Grenestä. Aivan kerrassaan unelma-kauppa, varsinkin jos on Tigerin ystävä! Kaikenlaista pikkukrääsää halvalla, ja mikä parasta, hinnoissa oli näkyvissä myös euromäärä! Kaupasta tarttui matkaan paljon muutakin kuin kolme rullaa lankaa, mutta ehkä otan niistä kuvat seuraavaan postaukseen. Tämä kauppa löytyi Frederiksberg Centret-nimisestä kauppakeskuksesta, Kööpenhaminasta. Jos kauppakeskuksessa haluaa vierailla Köpiksen reissulla, niin kannattaa vaan tulla suoraan metrolla Frederiksbergin pysäkille, josta sitten pääsee kauppakeskukseen. Itselleni tämä oli vain yksi välietappi matkalla eläintarhaan, mutta enhän voinut vastustaa pientä shoppailureissua - varsinkaan kun ei ollut kiire mihinkään!


Sublime Baby Cashmere Merino Silk DK, vaaleanvihreä - 75% extra fine merino, 20% silk, 5% cashmere


Anna & Claras Cotton Yarn, lila, keltainen, sininen - 100% puuvillaa
Austermann Step 6, sinipunalilamikälie - 75% villaa, 25% polyamidia
Mayflower Dream Colour, sekavärinen lila - 100% villaa (ja on muuten ihan tosi pehmeetä!)

Leave a Comment

  1. Pirteän värisiä lankoja :) Mitäpä aiot tehdä niistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sitten mitään hajua! :D Sukkia kaavailin noista vihreistä ja tuosta Austermannista, mutta muista ei ole havaintoa. Lila olisi superpehmeä esim lapasiin, mutta en tiedä onko tuo minun värini! Puuvillalangat testaan tiskirätteihin - olen käsittänyt, että puuvilla käy sellaisiinkin! Mutta aika näyttää, nyt ne pölyyntyvät olohuoneen nurkassa!

      Poista