Eriparilapaset

13.5.2015


En kertakaikkiaan ole saanut kuvattua uusimpia käsityötekeleitä, joten on tyydyttävä näihin 'vanhoihin' eriparilapasiin. Nämä tosiaan ovat ihan eri paria, toinen aivan toista suurempi. Muutenkin vähän mitä sattuu. Täytyy myöntää, että minulla oli hieman eri visio...

Idea näihin kokonaan nurin neulottuihin lapasiin lähti siitä kun näin langan Titityyssä. Se on ihan superpehmeä, paksu ja superkivan värinen. Näin jo sieluni silmin nurin neulotut, paksut ja pehmeät lapaset - kunnon tumput.

Vaan kuinkas kävikään. Lanka oli tottumattomalle hankalaa neuloa ylipaksuilla (ehkä koko 5?) puikoilla. Sen värit eivät menneetkään niin kuin halusin. Lapasiin jäi puikkojen vaihtumiskohtiin rumat reiät (miksi en silloin jo osannut tehdä pyöröpuikoilla!). Ja niistä tuli kaikenlisäksi aivan eri kokoiset. Ei mikään onnistunut homma.

No, kävi miten kävi, olen muutaman kerran lapasia pitänyt, ja ovat ne lämpimät. Varsi jäi lyhyeksi, mikä hieman harmittaa, mutta siitä ei voi syyttää kuin itseään - mitäs ostin vain yhden rullan! Kyllä nämä varmasti syksyllä tulevat käyttöön, viimeistään värinsä myötä!

Lanka : Hjertegarn Natur Uld
Langan menekki : 82 g
Puikot : sukkapuikot, koko 5
Malli : päästä heitetty


Leave a Comment

Lähetä kommentti