Leipomuksia

19.1.2015


Tuli tuossa viime viikolla kokkailtua ehdottomasti kahta lempileipomustani: nougatpaloja ja tacopiirakkaa. Kumpikin on sellasia, että vie kyllä kielen mennessään! Itsehän ne tuli sitten hotkittua muutaman päivän sisällä, kun en kahviseuraa äkkiseltään löytänyt. Jätän nyt ohjeet naputtelematta kumpaiseenkin, kun netistä löytyy niin pätevät ohjeet kummallekin.

Nougatpalojen ohje on Kinuskikissan käsialaa, ja itse olen tehnyt ohjetta tismalleen tuollaisena. Toki omat, piirakanpäälliset kuvioinnit eivät ehkä noin taidokkaita ole. Ja tämä piirakka paranee ehdottomasti ollessaan yön yli jääkaapissa. Tuoreena ei maistu oikein millekään, mutta maku tulee kunnolla esiin vasta seuraavana päivänä. Helppoa, nopeeta ja erittäin hyvää!

Tacopiirakan ohjeen löysin joskus aikapäiviä sitten Mau!kas ruokablogista. Ohjeen löytymisestä asti on piirakkaa pitänyt vääntää tasaisin väliajoin, koska se on vaan niin hyvää. Ainesluettelo näyttää ehkä hieman epäilyttävältä, mutta voin vannoa, että lopputulos on suussasulavaa! Ja pohjahan on alunperin joku karppaajille sopiva, eli jauhoja ei tähän malliin tule (rasvaa, juustoja sun muita sitten senkin edestä).


Leave a Comment

  1. Täältä löytyy sit äkkiseltään kahviseuraa, melkeen millon vaan! :D

    VastaaPoista
  2. Ai vaan jos on tällaset leipomukset? ;D Ei vaan, pidän mielessä! :D

    VastaaPoista