Joululahjat

4.1.2015

Jouluaiheisia postauksia nyt vaan tulee ja tulee, vaikka joulu meni jo aikapäivää sitten. Minkäs sille voi kun ei osaa postata blogiin mitään ajoissa, vaan kaikki pitää tehdä jälkijunassa! No joka tapauksessa, minun jouluni 2014 keskittyi enemmän lahjojen antamiseen kuin saamiseen. En oikeastaan olettanut saavani mitään (paitsi jonkun neulekirjan!), mutta lahjoin äitiä ja mummoa sitten senkin edestä. Ehkä niitten osien täytyy tosiaan jossain vaiheessa kääntyä päälaelleen, eikä sitä muutenkaan tässä iässä enää lahjoja tarvitse.


Tämän pallerotyynyn tekemisen aloitin alunperin aikapäiviä sitten, ja sen voi itseasiassa bongata myös keskeneräiset työt-postauksesta vuodelta 2013, jolloin siitä oikeasti piti tulla jonkinsortin peitto. No, kuinkas kävikään, langatkin loppui kesken ja tein siitä tyynyn. Itseasiassa tyynystä tuli niin hieno, että olisin voinut pitää sen vaikka itse, mutta loppupeleissä se lähti mummolle lahjaksi. Mummo oli ikionnellinen ja nyt tyyny koristaakin heidän olohuoneen sohvaa. Kiva väripilkku muuten niin hailakan harmaaseen olkkariin...

Tyyny on tehty isoäidinneliöistä, lankana Novitan Siiri. Punnittua ei nyt tätä tullut.


Ylläolevat joulunväriset pyörylät taasen koittavat kovasti esittää pannulappuja. Punavihreä nyt ehkä vielä menee pannulapusta mutta tuo punainen möykky näyttää kyllä oikeasti joltain ihan muulta. Nämä meni myös mummon joulupakettiin, ja punaisen möykyn lanka on itseasiassa samaa kuin mistä mummolle väsäsin jo valepalmikkosukat.

Punavihreässä lankana on siis ihan Novitan 7-veljestä kun taas punainen möykky on tehty Novitan raita-langasta. Kumpainenkin virkattuja. Punaisen möykyn ohje on Patalappuja à la Carté-kirjasta kun taas Virkkaa ja koukkua keittiöön-kirjasta.




Ylläoleva siniharmaa pannulappu meni äitille joululahjaksi. Koko pannulappu oli lähinnä nopea kokeilu popcorn-virkkaustyylistä, mutta arvelin että äiti sinisen ja harmaan värin ystävänä siihen tykästyisi. Eikä arvaus mennyt hirveästi vikaan vaan lappu otettiin iloiten vastaan. Pieni se on kooltaan, että ei siihen mitään jättikattilaa päälle laiteta.

Patalappu on jälleen tehty Novitan 7-veljestä langasta, jotenkin olen tykännyt siihen pannulappulankana kun se on tarpeeksi paksu. Ohje taisi muistaakseni olla Patalappuja à la Carté-kirjasta.


Näköjään olin tänäkin jouluna erikoistunut näihin pannulappuihin, sillä ylläoleva tekele tuli myös äitille joululahjaksi, vaikka väriensä puolesta ei kyllä sovi jouluun eikä edes äitin sinisävyiseen keittiöön. No, ehkäpä sille jotain käyttöä tulee.

Lanka jälleen Novitan 7-veljestä, ohje kirjasta Virkkaa ja koukkua keittiöön.

Leave a Comment

Lähetä kommentti