Reseptit: Uunijuurekset

8.2.2014


Voi tätä blogihiljaisuutta! Nyt se kyllä on ihan koulun syytä - typerä koulu meni ja alkoi tammikuussa, siihen päälle vielä työharjoittelu niin voi sanoa vapaa-ajalle heipat! Varsinkin kun vielä olisi rästissä miljoonat koirakuvat, joita koiranomistajat kärsimättöminä kaipaavat. No, ainakin ruokaa olen kerennyt tehdä, tässä teille yksi (helppo ja nopea ja kätevä) ruokaohje!

Uunijuurekset

2 annosta (itse syön tästä määrästä kaksi kertaa)

Ainekset:
½ bataatti
2 punasipulia
250 g ruusukaalia
100 g lanttua
1 punajuuri
oliiviöljyä
juoksevaa hunajaa
suolaa
yrttimaustetta

Valmistus:
1. Kuori ja pilko kaikki juurekset. Voit halutessasi lisätä joukkoon esimerkiksi perunaa, porkkanaa, naurista tms tai vastaavasti jättää jotain pois.

2. Laita juurekset uuninkestävään vuokaan.

3. Lisää sopivasti öljyä ja hunajaa, ja pyörittele juureksia niin että kaikki ovat tasaisesti öljyssä ja hunajassa.

4. Mausta oman maun mukaan, itse laitoin suolaa ja yrttimaustetta.

5. Anna kypsyä 200-225 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia, tarvittaessa enemmänkin. Halutessasi voit laittaa punajuuret ja bataatit erikseen, sillä niiden kypsyminen kestää hieman kauemmin.

Leave a Comment

Lähetä kommentti