Reseptit: Spagettijauheliha-pata

10.12.2013


Tätä ruokaa voin suositella opiskelijabudjetillekin, sekä myös laiskemmalle kokille: valmistus ei käy liian kalliiksi, koska mitään erikoisaineita ei tarvita ja valmistaminen itsessään on helppoa ja nopeaa. Lisäksi tästä tuli vielä sopivasti heti syötäväksi ja myös seuraavaksi päiväksi, eli ei liikaa eikä liian vähän! Nimeä tälle sörsselille en tiedä, koska se on ikäänkuin jauheliha-makaronin ja italianpadan välimalli. Italianpataan kuuluisi vielä pakastevihanneksista herne-maissi-paprika, mutta sitä en tähän hoksannut laittaa. Alunperin ideana oli saada jotain spagettivuoan tapaista, mutta en uuniin asti tätä laittanut vaan ihan kattilassa valmistin. Ja hyvää oli!

Spagettijauheliha-pata

2 annosta

Ainekset:
250 g jauhelihaa
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2-3 dl rakettispagettia (itse laitoin ihan näppituntumalla!)
vettä
½ prk valkosipuli-tomaattimurskaa
½ prk ruokakermaa
suolaa, pippuria, muita mausteita (esim. valkosipulijauhe, valkopippuri, aromisuola)

Valmistus:
1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Ruskista näitä pannulla öljytilkassa.

2. Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista. Mausta oman maun mukaan.

3. Lisää jauhelihan joukkoon tomaattimurska.

3. Keitä makaronit sopivassa vesimäärässä. Laita keitinveteen ainakin suolaa (ja öljyä), oman maun mukaan myös muita mausteita tai liemikuutio.

4. Kun makaronit ovat valmiina, kaada vedet pois ja yhdistä jauhelihan kanssa.

5. Lisää joukkoon ruokakerma. Tarkista maku, ja mausta tarvittaessa lisää.

Leave a Comment

Lähetä kommentti