Reseptit: Uunisipsit

4.3.2013


Poikaystävä bongas jostain netistä uunisipsien ohjeen, ja olihan niitä pakko kokeilla. Enkä kyllä ihan millekään poropeukaloille tätä ohjetta suosittele - kumpikin meistä onnistui vuolemaan juustohöylällä myös sormiaan että tuota.. Tuleepahan vähä proteiinia mukaan perunoihin.. ehkä ei. Eli jos sinulla on yleensä kaikessa teräviin asioihin liittyvissä jutuissa peukalo keskellä kämmentä, suosittelen lämpimästi kävelemään lähimpään markettiin ja ostamaan pussillisen valmiita perunalastuja. Huomattavasti turvallisempaa ja edullisempaa - säästyt sairaalareissulta.

Uunisipsit

Ainekset:
3-4 sopivan kokoista, kiinteää perunaa (yhdestä perunasta about 1 pellillinen)
oliiviöljyä
suolaa
(pippuria tai muita mausteita)

Valmistus:
1. Pese perunat ja viipaloi juustohöylällä/raastinraudalla varovasti mahdollisimman ohuiksi lastuiksi ja asettele ne uunipellille

2. Sivele perunat varovasti kauttaaltaan oliiviöljyllä. Varo laittamasta liikaa öljyä - jos perunat jäävät liian märiksi, niistä ei tule rapeita.

3. Ripottele päälle suolaa ja muita haluamiasi mausteita.

4. Paista uunissa n. 15 min ja anna jäähtyä.

Leave a Comment

Lähetä kommentti