Itse suunnitellut käsineet

3.3.2017



Tämä postaus on Käsityökirja-haastetta.

Nämä ihan omasta päästä kehitellyt käsineet valmistuivat jo pitkälti viime vuoden puolella, tarkalleen ottaen huhtikuussa 2016. Säälittävää, että olen saanut ne kuvattua vasta liki vuoden kuluttua valmistumispäivästä - mutta näin se tuntuu menevän. Näiden kanssa ongelmana (kuvauksissa) oli se, että hanskat ei näytä juuri miltään ilman sisällä olevia käsiä, eli tarvitsin jonkun käsiksi kuvauksiin. Oli muuten helpommin sanottu kuin tehty! Onneksi nyt alkuvuodesta se tehtävä onnistui ja sain vihdoin käsineet kuvattua.

Käsineiden päälipuolen malli on Neulojan käsikirjasta (Lesley Stanfield) napattu, mutta muuten olen päästäni keksinyt koko mallin. Ensimmäiset ikinä väsäämäni käsineet ja piti tietysti lähteä nurjalla tekemään, että olisi mahdollisimman haastavaa. Sukkapuikoilla tehtynä saumakohdat jäivät rumiksi, kuvistakin sen huomaa, mutta ei se onneksi ole käyttöä estänyt. Melko ahkerassa käytössä nämä kyllä ovat olleet, koska lanka on niin ihanan pehmeää!

Voi olla, että joskus vielä teen toisen parin ja samalla kirjoitan ohjeen ylös, mutta veikkaan, ettei tätä tule ihan lähipäivinä tapahtumaan. Jos kuitenkin joskus värkkäisi ihan oikeilla silmukoilla tehdyt käsineet ku lankaakin jäi reilusti yli.




Lanka : SandnesGarn Alpaca Silke 
Puikot : sukkapuikot, koko 2,5 mm
Langan menekki : 46 g
Ohje : päällisen kuvio kirjasta 'Neulojan käsikirja' by Lesley Stanfield & Melody Griffiths, muuten malli omasta päästä

Leave a Comment