Koeneulonnassa Hankiaiset

7.1.2018


Niina Laitinen etsi kesällä innokkaita koeneulojia villasukkakirjansa sukkamalleja varten. Osallistuin tietysti, sillä olenhan tykännyt tehdä Niinan malleja, ja mielelläni myös 'harjoittelisin' koeneulontaa. Muutaman päivän jouduin odottelemaan sopivaa mallia, ja sitten sähköpostiin kilahtikin tämä kiva palmikkosukkamalli - Hankiaiset.

Malli pääsi puikoille melkein heti - muistaakseni deadline ei ollut äärettömän tiukka, mutta kyllä se lopulta sitten meni niin sanotusti viimeisille minuuteille, että sain sukat valmiiksi ja sähköpostiin arviota lähetettyä. Malli oli kyllä ihan kiva enkä itse bongannut siitä silloin mitään isompia virheitä! Napit ehdottomasti piristävät mallia. Kantapää ei mene minun osaltani jatkoon, sillä se oli omasta mielestäni liian kuviollinen tähän malliin (en tykkää siitä että langankierrot jäävät päälle näkyviin). En itseasiassa tiedä, tuliko lopulta valmiiseen malliin tämä kantapää, sillä en ole vielä saanut itse kirjaa hankittua.

Neuloin sukkia yövuoroissa ja työkaverini ihastui sukkiin suunnattomasti, joten päätin sitten lopulta lahjoittaa ne hänelle. Luonnonvalkoinen ei oikein ole minun jalkaani sopiva väri, ja halusin kuitenkin tehdä sukat jollain vaalealla sävyllä - tämä väri oli ensimmäinen, joka sattui lankakopasta käteen. Vaikka sukat ovat olleet valmiina jo kuukausitolkulla, sain nyt vasta juuri ennen joulua annettua ne kaverilleni. Hän sittemmin lähetti minulle nämä pari allaolevaa, jouluista kuvaa sydänemojien kera. Taisivat mennä tarpeeseen!



Lanka : Novita 7-veljestä
Puikot : KnitPro Cubics, koko 3,5 mm
Langan menekki : 141 g
Ohje : 'Hankiaiset' by Niina Laitinen Designs, kirjassa Villasukkien vuosi

Leave a Comment

  1. En tienny et oot päässy koeneulojaks. Nää oli mun lempparit kaikista Niinan malleista 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koeneuloin tän yhen mallin syksyllä. :) Mut tokihan tän sai julkasta vasta kun kirjakin julkastiin ja tässä nyt on ollu pari muuttujaa niin vähä jäänyt... :D

      Poista