blogin takana


 Blogin takana toimii 26-vuotias vantaalainen nainen. Käsitöistä ja kaikesta muusta kotiin ja kokkaamiseen liittyvästä on tullut rakas harrastus ja kiinnostuksen kohde, minkä takia alun perin tämän blogin perustinkin. Blogin päivittäminen jopa toisinaan inspiroi tekemään tiettyjä asioita, ja ainakin kuvaushetkeä ajatellen, pitämään kämpän järjestyksessä! Lisäksi muiden samantyylisten blogien seuraaminen ja lukeminen ovat hyvää ajanvietettä.

Käsityöt, sisustaminen, diy ym. eivät kuitenkaan tule koskaan olemaan ammattini. Valmistuin Jyväskylän ammattikorkeakoulusta sairaanhoitajaksi tammikuussa 2015. Työskentelen tällä hetkellä sairaanhoitajana kardiologisella vuodeosastolla, mutta tätä ennen olen ollut töissä myös leikkaussalissa instrumenttihoitajana. Mahdollisesti joskus tähtään ulkomaille töihin, jos vaan pääsen!

 Asustelen nykyään Vantaalla, Hiekkaharjussa, kämppiksen virkaa toimittaa pikkuveli. En harrasta design-tuotteita (muuta kuin korkeintaan astioissa), pidättäydyn enemmän budjettiystävällisissä ja käytännönläheisissä tuotteissa ja materiaaleissa. Materiaalien taustalla on siis enemmänkin raha kuin esimerkiksi ekologiset syyt.

 Käsitöissä ja askartelussa eniten mieleen on neulominen ja virkkaus. Helpoimmiksi töiksi sanoisin tilkut (joskin ovat melko pitkäkestoisia töitä, jos alkaa peittoja tms. tekemään) sekä lapaset ja villasukat. Nykyään en kuitenkaan jaksa tehdä enää tavallisia, yksinkertaisia neuletöitä vaan haluan mukaan haastetta esimerkiksi kuvioinnin suhteen. Toisinaan teen myös ristipistotöitä, pitsikokeiluita, paperiaskartelua jne. Saippuan valmistus olisi seuraava, äärimmäisen kiinnostava kokeilu, johon toistaiseksi ei kuitenkaan ole välineitä tai materiaaleja.

 Kokkaamisesta mainittakoon, että olen äärimmäisen laiska kokki. Toisinaan innostun kuitenkin kokkailemaan tai leipomaan (mikä on vielä kivempaa kuin kokkaaminen!) ja jaan reseptejä täällä. Harvemmin kehittelen mitään omia luomuksia vaan muuttelen reseptejä kukkarolleni sopiviksi. Ruoanlaitossa erityisesti mieleen ovat kakut, piirakat, risotot sekä kiinalainen ja intialainen ruoka.

 Kaikkien edellä mainittujen ohella harrastan aktiivisesti valokuvausta. Valokuviani löytyy eri osoitteesta (täältä) ja kuvausten puitteissa saa myös olla yhteydessä. Kiinnostus kuvauskohteita kohtaan muuttuu aina päivästä ja vuodenajasta riippuen - tällä hetkellä eniten kiinnostaisi kuvata hevosia. Ulkomaan matkoilla kamera kulkee aina mukana, ja tuppaan kiertämään eläintarhat hyvien eläinkuvien toivossa. Bloginkin kuvissa käytössä on siis kamerani Canon EOS 7D mark II sekä useimmiten neuvostoliittolainen manuaaliobjektiivi Helios-44m 58 mm f2, nykyisin myös uusi tulokas Revue 28 mm f3.5.

Jos ilmenee kysyttävää  niin kysäise ihmeessä! Vastaan mielelläni kaikenlaisiin kysymyksiin.

Leave a Comment

Lähetä kommentti