Lankalaihiksen tulokset

2.1.2018

kuvan © Rachel Pasch / flickr.com (CC BY-NC 2.0)

Niin se taas vuosi vierähti ja aika laskea lankalaihiksen saldo. Voin jo etukäteen mainita, että heikosti meni. Tässähän oli pari muuttujaa, eli useampi ulkomaan reissu, jossa oli pakko käydä katsastamassa paikallisia lankakauppoja ja hupeloimassa ne viimeisetkin rahat lankoihin, että sai ne alunperinkin ylipainoiset käsimatkatavarat vielä vähän painavimmiksi. Tai ehkä joku muu osti niitä lankoja, koska enhän minä...

Tänäkin vuonna on lankamäärää seurattu paperilla, samaiseen vihkoon kuin edellisvuonnakin, mutta se osoittautui nyt hieman huonoksi tavaksi, joten ensi vuodelle olen kaavaillut uutta tyyliä. Minä kun löysin tänä vuonna bullet journalin ihmeellisen maailman, niin olisi kiva ujuttaa lankalaihistelu osaksi sitä - sieltä kun muutenkin löytyy jo kaikki tarpeellinen ja täysin tarpeetonkin.

Ja siis kyllä, lankalaihistelu on erittäin tarpeellista myös vuonna 2018...

Viime vuoden laihistelun tuloksista voi huomata, että heikosti meni jo silloin, eikä juurikaan sen paremmin mennyt tänäkään vuonna. Viime vuosi oli ensimmäinen vuosi virallista laihistelua, joten silloin aloitettiin huikeasta lankamäärästä; 40 kilosta. Se summa ei muuten hirveästi ole tänäkään vuonna pienentynyt, sillä olen tainnut hankkia lankaa tiuhempaan tahtiin kuin olen ehtinyt sitä kuluttaa...

No, jokatapauksessa, tässäpä tämän vuoden tulokset:

Vuoden 2017 alussa lankaa yhteensä 39 871 grammaa.
Vuoden 2017 lopussa lankaa yhteensä 42 891 grammaa.
Lankasaldoni on siis vuoden 2017 lopussa plussalla 3020 grammaa.

Voi perkele.

Vuonna 2017 lankaa on ostettu yhteensä 10 509 grammaa. Aivan tolkuton määrä, sanon minä. Lankaa on saatu 550 grammaa - en vaan kyllä muista mistä, koska en ole mitään sponsorilankoja tähänkään päivään mennessä vastaanottanut. Luulen, että joku on yrittänyt vain sabotoida laihikseni työntämällä lankaa postiluukusta sisään. Lankaa olen kyllä lahjoittanut senkin edestä - yhteensä 3700 grammaa eli monen monta palleroa on löytänyt uuteen kotiin. Onnistuin myös hukkaamaan lankaa 150 gramman edestä (lue: jätin junaan). Yhteensä olen käyttänyt lankaa erinäisiin käsitöihin 4189 gramman verran.

Eipä mennyt niinkuin Strömsössä tämän vuoden lankalaihis. Miten tässä nyt taas näin pääsi käymään? Viime vuonna mentiin sentään miinuksen puolelle, mutta tänä vuonna on lankaa näköjään kahmittu kauhakuormaajalla kaupasta kotiin. Ulkomailta asti rahdattu laukkutolkulla.

Tulevan vuoden tavotteissa mainittu minimalistisuus tulee todella tarpeeseen. Eikä sitten kerrota kenellekään, että jouduin tilaamaan taas perkele pari rullaa lankaa, että saan maton valmiiksi. Sen maton, jonka piti valmistua joululahjaksi vaan lankapa meni ja loppui kesken. No, who cares - ne tilaukset menevätkin sitten vuoden 2018 erittäin tarpeelliseen lankalaihissaldoon.

Vuosi sitten lupasin itselleni, että nyt säästetään rahaa, kun on rahat tiukilla eikä siis hupeloida viimeisiä roposia lankarulliin. Vuoden jälkeen rahat ovat vähän vähemmän tiukilla, mutta se ei tarkoita, että nyt olisi varaa yhtään sen enempää tyhjentää tilejä lankakauppoihin. Kanssani asusteleva pikkuveli on jo about sata kertaa vannonut, että lankavarastostani vaatettaisi koko Euroopan ihmiset. Voi olla.

No mutta, eihän tästä ole suunta kuin ylöspäin! Vuonna 2018 rahat kulutetaan lankojen sijasta lentoihin, oisko se hyvä tavoite? Tuskin toimii, mutta ajatus on tärkein!

Mites muiden lankalaihistelut? Oliko edes tarpeellista? Menikö pahasti pöpelikköön?

Leave a Comment

Lähetä kommentti