Joululahjasukkia

25.12.2016


Joulu on minun osaltani nyt lusittu, huomiselle Tapaninpäivälle ei ole enää mitään sukulaisissa käyntejä, joten voin hyvin keskittää yhden ylimääräisen vapaapäiväni käsitöille ja Netflixille. Vaikka joulu onkin kaikista juhlapyhistä itselle se ykkönen, on silti ihanaa, että se on ohi.

Joka vuosi ahkeroin lahjaksi käsitöitä: sukkia, patalappuja, tiskirättejä ym - mitä nyt mieleen juolahtaa. Joka vuosi niiden tekemisessä tulee kiire, enkä ehdikään tehdä sitä määrää, mitä ajattelin. Joka vuosi osa jää tekemättä. Tämäkään vuosi ei ollut poikkeus.

Tämän vuoden tavoitteena oli tehdä kolmet kirjoneulesukat: mummolle, papalle ja äidille. Kahdet valmistui jouluksi. Täytyy lahjoa pappa tammikuun puolella. Mummon sukat, eli allaolevat joulukalenterisukat valmistuivat jouluaattona klo 14, jonka jälkeen äkkiä blokkasin ne ja pistin pakettiin. Neljältä piti lähteä jo sukulaisten luo syömään. Ei yhtään tiukille mennyt taas?


Novitan 7-veljestä Polaris on ehdottomasti tämän vuoden suosikkilankani. Ylivoimainen voittaja. Värisävyt on siinä jotenkin niin täydellisiä, ja etenkin kirjoneuleissa erittäin näyttäviä. Lanka sopii valkoisen langan kaveriksi kuin nenä päähän. Toki läheltä katsottuna sukatkin näyttää ihan sekametelisopalta, mutta kauempaa (kuten esimerkiksi allaolevasta kuvasta) katsottuna kuviot erottuvat ihan selkeästi. Mustan kanssa en ehkä yhdistäisi.

Toivon todella, että Polaris ei poistu valikoimista ihan piakkoin tai joudun hamstraamaan sitä kotiin kunnon lankahamsterin elkein. En tiedä, onko koskaan yksikään Novitan lanka sytyttänyt näin paljon kuin tämä? Ja parastahan tässä on, että se on tosiaan samaa vahvuutta 7-veikan kanssa. (Ja ei, tämä postaus ei ole minkäänlainen yhteistyöpostaus Novitan kanssa.)

Pakko muuten vielä hehkuttaa näitä Niina Laitisen ohjeita - ihan mahtavia. Näissä sinivihersävyisissä on tehty Taimitarhan syyssukkaa - punavioleteissa viime vuoden joulukalenterisukkaa. Toimivia, kivoja ohjeita, joiden kanssa ei vaan voi epäonnistua.Lanka : Novita 7-veljestä Polaris turkoosi-sininen
Puikot : KnitPro Cubics, koko 3,5 mm
Langan menekki : 220
Ohje : Taimitarhan syyssukat by Niina Laitinen DesignsPunasinivioletit, viime vuoden joulukalenterisukat sai lahjaksi tällä kertaa mummo, ja ne tosiaan (kuten ylempänä mainittiin) valmistuivat kolmisen tuntia ennen lahjojen jakoa. Ripeä toiminta tuottaa tuloksia: nopea blokkaus, paketointi ja voilá. Valmista tuli.

Mummo ei itseasiassa paljon puhua pukahtanut lahjoista eilisiltana, joten en tiedä reaktiota näihin, mutta oletan niiden olleen mieluisat. Luultavasti ajatteli taas minun nähneen aivan liikaa vaivaa. Mutta täytyyhän sitä.


Viime vuoden joulukalenterimalli on kyllä tosi kiva kirjoneulemalli. Olisiko nämä nyt kolmannet samalla mallilla tehdyt sukat. Eikä varmasti viimeiset. Tykkään seurata näitä Niinan malleja aina mallikerta kerrallaan, ei niin että koko kuvio on läväytetty yhdelle sivulle. Tulee sopivissa pätkissä sopivan erilaista kuviota.

Luonnonvalkoinen sopii muuten yllättävän hyvin kirjoneuleeseen tällaisen langan kanssa, vaikka ei itsessään ole kyllä millään tavalla minun lempivärini. Suosin yleensä kirkkaanvalkoista. Tässä ei näytä yhtään pahalta.


Lanka : Novita 7-veljestä Polaris pinkki-sininen-turkoosi
Puikot : KnitPro Cubics, koko 3,5 mm
Langan menekki : 220 g
Ohje : Joulukalenterisukat 2015 by Niina Laitinen Designs

Leave a Comment

Lähetä kommentti