Incas Shawl

26.12.2016


Joululahjaksi valmistui myös tämä kyseinen pitsihuivi. Kyseessä on ensimmäinen neulomani kolmiohuivi. Lanka oli elämääkin ohuempaa, Handun merinosilkkihuivilankaa, jota yhdessä 100 gramman vyyhdissä oli 800 metrin verran. Lanka tuli kotiutettua Jyväskylän neulefestareilta!

Ohjeeksi valikoitui pitkien mietintöjen ja monien ongelmatilanteiden jälkeen Ravelryn ilmaisohje, Daria Sorokinan suunnittelema Incas Shawl. Oikeasti huiviin olisi varmaan pitänyt käyttää vielä ohuempaa lankaa, jos siitä olisi halunnut saada isomman, mutta minulle tämä lanka oli jo aivan riittävän ohutta.

Ja hitto, kyllä muuten oli ongelmia ohjeen kanssa. Olen neulonut ennenkin huiveja englanninkielisen ohjeen kanssa, mutta nyt oli kyllä oman ymmärtämisen kanssa ongelmia. Jouduin kysymään neuvoa kaverilta ja FB-neulontaryhmistä useamman kerran. Ohje oli selkeä, muttei kuitenkaan niin selkeä. Loppupeleissä kuitenkin sain neulottua huivin loppuun saakka ja se näyttääkin ihan juuri siltä kuin pitää. Kastelun ja muotoon venyttämisen jälkeen siitä tuli todella nätti. Äiti oli lahjasta otettu ja ilahtunut, toivottavasti menee käyttöön.

Nyt voikin sitten aloittaa seuraavan huiviprojektin...

Kuvat ei oikein tuo oikeutta nätille huiville - ulkona oli kamala sää ja tuuli ihan älyttömästi, huivi ei pysynyt sekuntiakaan paikalla. Kiva siinä sitten manuaaliobjektiivilla koittaa tarkentaa. Paristakymmenestä kuvasta löytyi kuusi hyvää!


Lanka : Handun merinosilkkihuivilanka 
Puikot : pyöröpuikko, koko 3 mm
Langan menekki : 56 g
Ohje : Incas Shawl by Daria Sorokina Designs

Leave a Comment

Lähetä kommentti