Siksak-pitsisukat

6.10.2015


Wohoo! Vihdoin sain tämänkin projektin purkkiin. Osana KyJy:ä halusin tehdä itselleni nilkkasukat Malmöstä ostetusta langasta. Malleja hain kissojen ja koirien kanssa netistä, mutta oikein mitään hyvää ei löytynyt. Päätin ottaa härkää sarvista ja tehdä oman mallin. Että siitä se ajatus sitten lähti...

Mallin suunnittelu oli suhteellisen helppoa. Aloin neulomaan vaan pitsikuvion kera ja kirjoittelin samalla ohjetta ylös. Toisen sukan tein sitten ohjeen mukaan. Hankalampi osuus olikin sitten itse ohjeen kirjoittaminen puhtaaksi. Pyysin jopa muutamia ystävällisiä ihmisiä koeneulomaan ohjeen, virheiden löytämiseksi ja kyllähän niitä sitten löytyi. Loppupeleissä jouduin neulomaan vielä yhden sukan kehittämälläni ohjeella ja siinä korjasin kaikki loput virheet. Kivat niistä kyllä tuli!

Malli on tosiaan nilkkasukkamalli, jossa jalkapöydän kohdalla toistuu siksakmainen pitsikuvio. Lankana käytin Sublimen merinovillaa, joka muuten on ihan superpehmeää ja ihanaa! Kantapää on ihan perus vahvistettu kantapää ja kärkikavennuksetkin on ne perinteiset. En uskaltanut lähteä sooloilemaan, ettei kävis huonosti!
Lanka : Sublime Baby Cashmere Merino Silk DK - 75 % merinovillaa, 20 % silkkiä, 5 % kashmiria
Puikot : sukkapuikot, koko 3,5 mm
Langan menekki : 71 g
Ohje : Siksak-pitsisukat by me!

Leave a Comment