Sukkabisnestä

2.10.2015


Noniin, nyt on päästy sukkabisneksen pariin! Olen menneellä viikolla myynyt ensimmäisen (ja luultavasti viimeisen) villasukkaparini! Ihan itse tehdyt! Ja koska ainakin valokuvauspuolella joku vetäisisi tästä herneet nenään ja väittäisi minun rikastuneen tällä, niin mainitaan nyt että tottahan toki ostin myyntituloilla uuden Audin, ulkomaanmatkan, kahdeksan makuuhuoneen luksuslukaalin sekä Louis Vuittonin veskan. Jep.

Inhottavasti kuva ja lattialaminaatti vääristää langan väriä, kyseessä on siis Novitan 7-veljestä-lankasarjan väri 'papu', joka on kyllä ihan kiva, mutta ei todellakaan minun väriäni. Neuloin näitä muutamassa yövuorossa, jolloin työkaverini kysäisi (varmasti alkuun leikillään), myisinkö sukat hänelle. Lupasin myydä, mutta seuraava ongelma oli hinta. Miten hinnoitella oma työnsä niin, että siitä jäisi käteen jotain, mutta ettei se olisi liikaa? Mahdotonta.

Heitin lopulta jonkun pienen ympäripyöreän summan, jonka työkaverini maksoi ja sai sukat pari päivää myöhemmin itselleen. Mallina käytin Niina Laitisen ihanaa December Socks-ohjetta, joka kyllä kieltämättä näyttää paremmalta jollain muulla langalla kuin seiskaveikalla.

Tuli tässä kirjoittaessani postausta mieleen, että rikoinkohan nyt jonkinsortin tekijänoikeuslakia kun käytin jonkun muun kirjoittamaa ohjetta ns. maksullisiin sukkiin? Mitenkä se näissä käsitöissä meni? Jos satuin rikkomaan, niin syvimmät pahoitteluni - ostan mieluusti mallin tekijältä samalla summalla vaikka sukkaohjeita (joita en sitten käytä maksullisiin sukkiin!). Valaiskaa joku tietäväisempi minua!


Lanka : Novita 7-veljestä, papu
Puikot : KnitPro-sukkapuikot, koko 3
Paino : 105 g
Ohje : December Socks by Niina Laitinen

Leave a Comment

Lähetä kommentti