Sukkienpaljous

26.6.2017


Jotta talven tulo ei vaikuttaisi liian kaukaiselta asialta, on hyvä palata todellisuuteen. Winter is coming. Joten jatkan näillä talvisilla sukkakuvilla. Voi kun joskus oltaisiin siinä pisteessä, että valmistuneet käsityöt voisi blogata heti eikä puolen vuoden päästä. Ehkä jonain päivänä.



Kaikki tätä blogia silmällä pitäneet tietävät, että olen suuri joulukalenterisukkien fani. Nämä oranssiharmaat versiot ovat nyt neljännet, ja alempana tässä postauksessa esitellyt pinkkivalkoiset ovat sitten loogisesti viidennet. Toki vuosimalli vähän vaihtelee, mutta kyllä näitä on tullut muutamat tikuteltua. Ja ainakin kaksi paria puuttuu laskuista eli toisinsanoen, mallia on tehtynä ainakin seitsemän paria. Ei huonompi saavutus. Eikä vieläkään kyllästytä.



Oranssiharmaa ei ehkä ollut paras väriyhdistelmä. Kyllähän se näissä kuvissa näyttää ihan ookoolta, mutta jalassa kuvioita ei kyllä kauheasti erota. Vähän tummempi saisi tuo oranssi olla. Ensi kerralla uusi yritys.



Mulla on selkeästi liian hyvä kamera kun kuvat paljastaa kaikki pikkuvirheet - reiät kavennuksien kohdalla ja liian tiukat silmukat ja ehkä jopa liian löysätkin silmukat. Pitäis varmaan jatkossa kuvata kuvat jollain vuoden 2005 pokkarilla niin ei ainakaan virheet pistäis silmään!


Lanka : Novita 7-veljestä
Puikot : KnitPro Cubics, koko 3,5 mm
Langan menekki : 236 g 
Ohje : 'Joulukalenterisukat 2016' by Taimitarha



Sittenpä voidaan siirtyä näihin TPS-sukkiin, jotka muuten ylläolevassa kuvassa näyttävät ihan vauvansukilta. Totuus on aivan toinen, sillä sukat piti väenvängällä neuloa kaverin silloin tulevalle poikaystävälle, nykyiselle poikaystävälle - mitä näitä nyt on. Eli toisin sanoen, kaveri halusi viedä yllätyssukat tälle jantterille, ehkä parisuhteen toivossa Ja kun neulominen ei suju, niin ne tilattiin sitten minulta - ja minähän pitkin hampain ne väsäsin.


En ole mikään mustan langan neulomisen ystävä, ja kyllä se näissäkin tuotti ongelmaa. Äärimmäisen tylsä se on ainakin neuloa. Valkoinen TPS-kuvio on itsesuunniteltu TPS:n logon pohjalta. Ja tässä yhteydessä lienee hyvä mainita, että TPS:llä viitataan Turun Palloseuraan eli jääkiekkojoukkueeseen.

En vielä tänäkään päivänä tiedä, oliko tämä sukkien saaja tyytyväinen sukkiin, ja menivätkö ne oikeasti käyttöön, mutta ehkä ne ovat toissijaisia seikkoja.


Lanka : Novita 7-veljestä
Puikot : KnitPro Cubics, koko 3,5 mm
Langan menekki : 134 g 
Ohje : omasta päästä



Sujuvalla jatkumolla jälleen joulukalenterisukkien pariin - tällä kertaa kyseessä on vuoden 2015 malli, joka on kyllä henkilökohtaisesti oma suosikkini näistä kahdesta jo ilmestyneestä. Kaveri tilasi itselleen sukat, mallia pitkä kirjoneulesukka, ja minä lupauduin ne tekemään kunhan kaveri kustantaisi langat. Koska eihän sieltä 40 kg:n varastosta sopivan väristä tietenkään löytynyt...



Eipä näissäkään kauaa nokka tuhissut - viitisen päivää ja valmista tuli. Jouduin muistaakseni jättämään joitakin kuvioita pois kun jotenkin ilmeisesti onnistun neulomaan liian löysää ja sukista meinasi tulla kaverille aivan liian isot. On muuten toimiva yhdistelmä tuo pinkki-valkoinen. Melkein houkuttaisi itsellekin väsätä!


Ilmeisen tyytyväinen kaveri sukkiin kuitenkin oli. Ohjeistin pakastamaan ne ennen käyttöä, että entisessä asunnossa asustaneet turkiskuoriaiset olisivat kuolleet niille sijoille. Ei sillä, että niitä näissä sukissa olisi näkynytkään, mutta ei sitä tiedä, miten ovelia ne ovat. Kaverin poikaystävä oli ilmeisesti hetkellisesti ihmetellyt, että mitä villasukat tekee pakastimessa - en muista oliko siihen sitten annettu se todellinen syy vai jotain muuta...



Lanka : Novita 7-veljestä
Puikot: KnitPro Cubics, koko 3,5 mm
Langan menekki : 194 g
Ohje : 'Joulukalenterisukat 2015' by Taimitarha

Leave a Comment

  1. Nuo pinkkivalkoiset on niiiiiin kauniit! <3

    VastaaPoista
  2. Ha ha, niin se aika kuluu ja johan tässä tosiaan talvea kohti taas mennään (prkl).

    VastaaPoista