Finlandia-sukat

25.6.2017


Talviteemalla on hyvä jatkaa (kun ei kesään liittyviä käsityökuvia ole nyt tarjolla...) myös tänä juhannuspäivän jälkeisenä yönä. Yövuorossa ehtii naputella kun kuvat on lisätty valmiiksi jo kotoa käsin. Näppärää, etten toisin sanois.

Odotin tätä Niina Laitisen Finlandia-sukkamallia kuin kuuta nousevaa aina siitä hetkestä lähtien kun näin kuvat mallista ensi kertaa. Ajattelin, että tuo malli on aivan pakko tehdä. Malli on vaan niin yksinkertaisen kaunis - ja nimenomaan sinivalkoisena.Niin koitti se päivä kun Novitan lehti ilmestyi, ja vaikka minä olen mielestäni monta kertaa tehnyt lehtitilauksen, en ole lehtiä sen koommin postilaatikkoon saanut. Siispä suuntasin kauppaan lehteä hakemaan. Langat oli tilattu jo valmiiksi. Hieman arvelutti Nalle-lanka kun se on vaan liian ohutta sukkiin. Olen aiemmin neulonut yksivärisiä Nalle-sukkia, mutta kirjoneuletta näin ohuella langalla harvemmin tulee tehtyä. Siispä päätin varmuuden vuoksi lähteä nelosen puikoille neulomaan.
Ja huonostihan siinä kävi. Löysäthän niistä tuli. Ei muuten näytä löysiltä näissä kuvissa kun ne on ensimmäistä kertaa kaverilla jalassa ja farkkujen päällä. Mutta jo parin käyttökerran jälkeen sukat lopahti ja löystyi niin, että niitä on mahdoton saada pysymään jalassa. Olen jo vakavasti harkinnut niiden lahjoittamista jollekin paksupohkeisemmalle.

Ensi kerralla sitten hieman ohuemmilla puikoilla liikenteeseen. Koska aivan saletisti teen tämän mallin vielä uudestaan. Pakko muuten antaa sellaista palautetta, joka nyt johtuu täysin ja ainoastaan minun korvien välistäni - eli kylläpä on vaikea seurata kirjoneuleohjetta lehdestä, kun koko kuvio on yhtenä pötkönä. Vuosittaiset joulukalenterisukka-ohjeet on olleet niin mahtavia kun tulee vain yksi kuvio kerrallaan facebookiin ja siitä sitten sen voi neuloa kerrallaan ja pyyhkäistä seuraavaan kuvaan. Selkeämpää.


Kyllä ne taas jalassa näyttää kivalta, ainakin näissä kuvissa, mutta eipä ne nyt omaan käyttöön kyllä juuri tule. Harmi. Jalkojen lainaamisesta voin kiittää kaveriani Sallaa, joka ystävällisesti ja puoliksi pakotettuna suostuu ties mihin käsityöposeerauksiin.


Lanka : Novita Nalle
Puikot : sukkapuikot, koko 4
Langan menekki : 187 g
Ohje : 'Finlandia' by Taimitarha (Novita kevät 2017-lehti)


Loppuun vielä omasta mielestä niin kivan arkkitehtuurinen kuva Äijälästä, Jyväskylästä eli siis sieltä vuoden 2014 asuntomessualueelta.

Leave a Comment

Lähetä kommentti