Turvalonkeroita

2.8.2016


Tämäkin postaus on ollut työn alla jo ties kuinka kauan, mutta kappas kepposta, en ole saanut aikaiseksi käsitellä näitä muutamaa hassua kuvaa. Sitä kun harrastaa valokuvausta aktiivisesti, niin kas kummaa ei kiinnostus riitäkään enää muiden kuin pakollisten kuvien käsittelyyn... Ja vielä kun vahingossa kuvaat raakakuvana perus-jpeg:n sijaan näitä blogikuvia niin motivaatio tipahtaa jo pakkasen puolelle.

Nyt kuitenkin otin itseäni niskasta kiinni (taas) ja pienen taistelun jälkeen sain kuin sainkin muutaman kuvan käsiteltyä ja lisättyä tänne asti, tekstin kera tietysti. Sain siis keväällä inspiraation virkata muutaman turvalonkeron, kun tämä turvalonkero-sesonki nyt oli kuumimmillaan. Muutamaan se todella jäi, kyllästyin kolmannen jälkeen enkä ole sen koommin virkkuukoukkuun tarttunut. Ihan söpöjä niistä tuli, mutta en ikinä ehtinyt laittaa niitä mukaan siihen satsiin, joka lähti taannoin Keski-Suomen sairaanhoitopiirin VSO:lle (vastasyntyneiden osasto) ja synnärille. Tuolla nuo kolme onnetonta nyt pyörivät kaapin perukoilla.

Kuitenkin, työkaveri (olen siis töissä leikkausosastolla saman sairaanhoitopiirin sairaalassa) huikkasi, että VSO tarvitsisi edelleen lonkeroita (sekä myös pieniä sukkia ja lapasia, mutta niiden teosta en ole juuri innostunut), joten voi olla, että tartunkin taas virkkuukoukkuun ja virkkaan muutaman kaverin näille lisää.


On muuten iloisia pikkulonkeroita, eikö? Alkuperäisen ohjeen lonkerot olivat niin tympääntyneen näköisiä, etten halunnut sellaisia itse tehdä vaan tein vähän pirtsakampia versioita. Pinkin päässä oleva valkoinen hässäkkä yrittää esittää rusettia, mutta en selkeästikään sitä osannut niin hyvin tehdä kuin olisi ehkä pitänyt... Täytynee opetella lisää.

Ja vaikka olenkin henkeen ja vereen vastaan kaikkia lapsiin liittyviä postauksia ja käsitöitä (koska en millään tavalla ole lapsi-ihminen), oli näitä ihan mukava virkata! Ehkä luokittelen nämä enemmän kategoriaan pehmolelut kuin käsityöt lapsille!Lanka : Blend Bamboo, Novita Miami
Koukku : virkkuukoukku, koko 3 mm
Langan menekki : 53 g

Leave a Comment

  1. Olipa ihanat kuvat, ihan niiden perässä ryntäsin tarkastamaan että kai seuraan blogiasi muutoinkin. ELi kiitos ihanista kuvista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ollos hyvä! Tuo vanha neuvostoliittolainen linssi tekee kyllä niin mahtavia kuvia, ettei tartte kun tähdätä ja tarkentaa niin voila!

      Poista