Joululahjasukkia

25.12.2015

Koittihan se joulukin vihdoin, ja nyt voi ainakin itse huokaista likimain helpotuksesta käsityörintamalla! Melkein kaikki haluamani käsityöt sain jouluksi valmiiksi ja pakettiin, vaikka tiukille meinasikin mennä!

Tänä vuonna tein pääasiassa lahjaksi sukkia; yhden parin sekä mummolle että papalle, ja yhden parin äidille. Pikkuveljen lapaset on juuri aloitettu, tiedossa kun oli jo, ettei ne jouluksi ehdi. Nyt jonossa ei tosiaan ole kuin nuo edellämainitut lapaset sekä yhdet Irlantiin lähtevät lapaset, ja sitten ei tarvitsekaan stressata mitään tekemättömiä töitä! (Paitsi nyt kun muistan, niin kaverin sukkien piti valmistua jo toukokuussa, mutta toisin kävi... Ehkä ne täytyy tehdä loppuun kans!)

Mainittakoon (kun aina tykkään näistä tv-sarjajutuista mainita!), että nämä sukat ovat valmistuneet pääasiassa Scrubs-sairaalasarjan parissa! Ihan hulvattoman hauska sarja, suosittelen! (Tainnut Suomessa kulkea nimellä Tuho-osasto).


Ylläolevat perussukat valmistui papalle lahjaksi. En muistanut ottaa kunnollisia kuvia ennenkuin olin saanut tuon hienon rusetin taiteltua, joten en viitsinyt enää aloittaa alusta. Tuolla mennään, saa kelvata! Ensimmäistä kertaa kokeilin sukkiin tiimalasikantapäätä, eikä se nyt niin hankalaa ollut kuin miltä vaikutti! Ja kantapäästä tuli yllättävän hyvin istuvakin! Pappa ainakin taisi olla tyytyväinen, villasukkia kun ei koskaan voi olla liikaa! (Yllätyin itse, miten kivalta tuo Nostalgia-lanka näyttää ihan perussukassa, sileässä pinnassa).

Lanka : Novita 7-veljestä Nostalgia
Puikot : sukkapuikot, 3 mm
Ohje : perussukan ohje omasta päästä, kantapään ohje täältä
Langan menekki : 86 g
Kuvassa olevat sinivalkoraidalliset sukat lähti lahjapakettiin äidille, joka toivoi ohuemmasta langasta tehtyjä sukkia, jotka mahtuisivat hyvin työkenkään. Langaksi valikoitui Novitan Nalle-lanka, ohjeen bongasin Kerällä-kirjasta. Yleensä en tykkää ohuita lankoja neuloa, mutta Nalle olikin ihan yllättävän kiva ja pistin sitä joulukuun alussa tilaukseen useammassa värissä. Sukat näyttää kuvissa jättimäisen suurilta, mutta istuvat jalkaan oikeastaan ihan hyvin! Ja äiti oli tyytyväinen!

(Raitasukissa raidat menee muuten ihan päin prinkkalaa. Ei sitä onneksi huomaa jos ei ala kerroksia laskea, mutta kun ei jaksanut enää kantapään jälkeen purkaa takaspäin niin menkööt nyt näin!)

Lanka : Novita Nalle
Puikot : sukkapuikot, 3 mm
Ohje : 'Raitasukat' kirjasta Kerällä - Kotiin ja ylle by Jonna Hietala
Langan menekki : 51 gViimeisimpänä muttei vähäisimpänä on mummolle paketoidut sukat, jotka sain valmiiksi muutama päivä ennen jouluaattoa. Perinteinen piirakkamalli, josta tuli omasta mielestäni tosi kivat muulla kuin yksivärisellä langalla. Mietiskelin kyllä ennen aloitusta, että teenkö tästä kuvassa näkyvästä langasta vaiko jostain ihan simppelistä, yksivärisestä seiskaveikasta. Onneksi valitsin tämän! Mummo oli kyllä ilahtunut.

Lanka : Novita 7-veljestä Polkka
Puikot : KnitPro Cubics, 3,5 mm 
Ohje : Piirakkasukat by Novita
Langan menekki : 99 g


Nyt voikin sitten alottaa tekemään ens joulun joululahjoja! (No jos ei ihan vielä!)

Leave a Comment

Lähetä kommentti