Luontopolulla

6.11.2016


Käytiin tänään parin työkaverin kanssa lumisessa metsässä rentoutumassa - täydellistä ajanvietettä sunnuntaille. Nyrölän luontopolku sijaitsee n. 40 minuutin ajomatkan päässä Jyväskylän keskustasta, käytännössä keskellä ei mitään. Itse luontopolku ei ole kovin pitkä, ilmeisesti kolmisen kilometriä, mutta me onnistuttiin jotenkin talsimaan vain yhtä ja samaa pätkää. Lumi lienee tehneen tehtävänsä, koska ei edes olevinaan nähty muuta reittiä.
Luontopolun varrella on parikin nuotipaikkaa/kotaa, ja me tietysti suunnattiin jälkimmäiselle. Tämä nuotipaikka sijaitsi pienessä saaressa, jonne pääsee vain lossilla/lautalla, joka luonnollisesti pitää itse kiskoa toiselle puolelle. Onneksi jotkut ystävälliset olivat jo rikkoneet jään, eikä meidän tarvinnut siihen ryhtyä. Retkikirves oli kyllä mukana, juurikin jään rikkomisen varalta. Paisteltiin siellä sitten makkarat ja juotiin lämmintä kaakaota eikä lumisadekaan haitannut.


Paluumatkalla humpsahdin suohon parikin kertaa ja kastelin kenkäni - hyvien kuvien perässä tietysti. Sekään ei haitannut kun oli vaan niin hyvä fiilis. Luonto ja metsä tekee ihmeitä.


Tässäpä siis pientä kuvakollaasia tältä päivältä. Selkeetä sisustustaulumateriaalia osa.

Leave a Comment