Parit sukkaparit

27.8.2016


Mulla oli selkeä visio, että kesän aikana neulon paljon sukkia. Ajattelin, että neulon jopa oman tarpeen yli, ja pistän kaappiin odottamaan sopivaa kohdetta/käyttöaikaa. Mutta mitä vielä, sain kaksi paria valmiiksi ja yksi on kesken. Se siitä tavoitteesta sitten.

Piirakkasukat on ihan ehdottomasti mun suosikkisukkamalli. Voisin ottaa niitä joka värissä itselle käyttöön. Yksinkertaisen kaunis malli, joka on kaiken lisäksi nopea ja helppo tehdä. Mallikerran oppii ulkoa heti, eikä ohjeita juurikaan tarvitse katsella. Sukasta tulee lisäksi juuri sopivan kokoinen.

Nämä violetit sukat menee omaan sukkakaappiin, pinkkien piirakoiden seuraksi. Jos saisi loppuvuoden aikana askarreltua niille vielä muutamat kaverit...

Lanka : Novita 7-veljestä
Puikot : KnitPro Cubics 3,5 mm
Langan menekki : 106 g
Ohje : Piirakkasukat by Novita
Nyt on ollut paljon esillä kaikenlaisia hyväntekeväisyysprojekteja käsitöiden parissa. On turvalonkeroa, sukkia vanhuksille ym. Itse harkitsin mukaan lähtemistä tuohon sukkaprojektiin, mutta jo nopean silmäilyn jälkeen, facebook-ryhmät tuntuivat niin riitaisille, että päätin olla lähtemättä mukaan. Sen sijaan ajattelin tehdä määrän X sukkia ja joskus antaa nipun niitä Suomen kodittomille. Luulisin, että menevät ihan tarpeeseen.

Nämä sukat olen nimennyt kauniisti oksennussukiksi, koska sen väriset ne on. En ymmärrä, miten olen ikinä hankkinut tämän väristä lankaa, oisko se nyt olevinaan oliivinvihreä? Mutta! Vaikka sukat onkin kerrassaan kuvottavan väriset, olen ihan varma, että ne tulevat kelpaamaan jollekin Suomen talvessa palelevalle kodittomalle. Neuloin ne koossa 46 eli niistä tuli jättimäiset, käy hyvin miehen jalkaan.

Nyt pitäisi vaan saada aikaiseksi tehdä lisää hyväntekeväisyyssukkia, jotka varmaan sitten viiden vuoden päästä saan annettua eteenpäin.


Lanka : Novita 7-veljestä
Puikot : KnitPro Cubics, koko 3,5 mm
Langan menekki : 115 g
Ohje : omasta päästä
Leave a Comment