Peittoprojekti

6.3.2016


Taas ois kuulkaa yks ikuisuusprojekti tehty! Ja lankavarastoakin parin kilon verran pienennetty! Peittoprojekti on saatettu päätökseen, ja pakko myöntää vaikka itse sen teinkin, että siitä tuli ihana!

Syksyn pimeinä iltoina sain päähänpistoksen, että haluan tehdä ison torkkupeiton isoäidinneliötyyliin virkkaamalla. Ei mitään tilkkuja tai yhdistelmiä palasia vaan yksi iso peitto ja that's it. Siitä se ajatus sitten lähti.

Lankoja mietin pitkään. Olisin halunnut peitosta vielä pehmeämmän ja muhkeamman, mutta ihananpehmeät merinovillalangat maksoivat liikaa, ja puuvillainen peitto minulla jo oli. Dropsia harkitsin, mutta pehmeät langat olivat melko ohuita eivätkä järin halpoja. Päädyin siis tuttuun ja turvalliseen Novitan seiskaveikkaan. Väreiksi valikoitui perusharmaa sekä farkunsininen, jotka muuten sopivat ihan loistavasti yhteen.


Alku oli helppo! Päädyin tekemään joka toisen sinisen raidan yksin/kaksinkertaisena, ja harmaat aina tuplana. Alku meni nopeasti, kunnes peitto sitten alkoi kasvamaan kokoa eikä yhden sivun virkkaamiseen riittänytkään enää 5 minuuttia. Minulla oli pakkomielle saada peitto niin isoksi, että mahdun helposti sen alle, ilman että varpaat jää näkyviin! Edellisen peiton kanssa sellainen ongelma oli ilmennyt.

Maaliskuussa projekti tuli päätökseen kun totesin peiton vihdoin olevan riittävän iso. Noin ison peiton virkkaaminen oli loppupeleissä aika puuduttavaa - samaa pylvästä vaan kerros toisensa jälkeen. Oli ihana virkata viimeinen kierros kiinteitä silmukoita! Päättelyyn meni pari päivää, koska en päätellyt lankoja virkatessa (edellisen peiton kanssa huomasin, etteivät päättelyt pidä jos niitä ei tee kunnolla neula-lanka-tyyliin). Mutta oli se sen arvoista!


Peiton halkaisijaksi mittasin 180 cm - peittohan siis on täysin neliö. Punnitseminen olikin hankalampaa kun henkilövaaka ei tunnistanut näin 'kevyttä' pakettia ja keittiövaa'alle peitto oli liian suuri. Muutaman epäonnistuneen yrityksen jälkeen päädyin lukemaan 2,2 kg. Lankakerien määrässä menin jo sekaisin, mutta tuon 2,2 kg kun jakaa seiskaveikan painolla - saa noin 15 kerää. Laskeskelin, että yksi seiskaveikkarulla maksaa noin 4,5 €, joten peitolle tuli hintaa noin 70 €. En ikinä ostaisi noin kallista torkkupeittoa, mutta kyllä se itsetehtynä on vielä moninverroin arvokkaampi!
Lanka : Novita 7-veljestä
Koukku : virkkuukoukku, 4,0 mm
Langan menekki: 2200 g
Ohje : omasta päästä (sama idea kuin isoäidinneliössä, mutta jatkaa vaan kerros kerrokselta sen sijaan että tekisi tilkkuja)

Leave a Comment

  1. Tuon tekemisessä on ollut kyllä hommaa! Lopputulos on hieno! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä sitä hetken sai työstää, että on tähän pisteeseen päästy! Oli se sen arvoista! :) Kiitos!

      Poista