Abstraktin tarina

17.2.2016

Sain Rosanna of May-blogilta Blogisi tarina-haasteen, jonka ideana on kertoa nimenmukaisesti blogin tarina alusta loppuun. Kiitos haasteesta, vaikka en tiedä onko blogini tarina nyt niin merkittävän mielenkiintoinen tai lukemisen arvoinen! Käydään nyt läpi se kuitenkin.

Aloitin siis blogini tammikuussa 2013, jolloin elämässäni oli aivan eri kuviot kuin nyt. Asuin (ex-)poikaystävän kanssa samassa osoitteessa, opiskelin sairaanhoitajaksi, harrastin epäaktiivisesti valokuvausta sekä kaikennäköisiä käsitöitä. Jostain se innostus käsityö/diy-blogin pitämiseen kuitenkin lähti. Nimeksi valikoitui a little of everything, joka jostain mieleni syövereistä pulpahti esiin. Jo alkumetreillä lupasin, etten päivittele blogiani aktiivisesti tai ota stressiä bloggaamisesta, ja se linja on kyllä pitänyt hyvin tähän päivään asti!

Blogin alkuaikojen jutut olivat hyvin diy-painotteisia! Tässä edelleen jääkaapin ovessa möllöttävät muovieläimet
A little of everything ei ollut ensimmäinen blogini. Jo pelkästään tämän blogger-tunnuksen alla on kymmenkunta aloitettua ja keskeenjäänyttä blogia, jotka näkivät kyllä hyvät päivänsä, mutta päättivät kuolla. Olen bloggaajana surkea. Olen kaikkea muuta kuin sitä, mitä aktiivibloggajan tulisi olla - olen erittäin epäaktiivinen. Jossain määrin en myöskään halua miellyttää muita eli kirjoittaa siitä, mitä muut varmaan mieluusti lukisivat. Olen blogannut vuosien varrella tasan niistä asioista, jotka itseäni ovat kiinnostaneet. Alkumetrien inspiraatioblogeina toimivat muunmuassa entinen Glitter 'N Glue - nykyinen Miss Kris, Hupsistarallaa sekä eilentein.

Kirpputorilöytöjä.

Alkuaikoina bloggaamiseen löytyi sisältöä kaikennäköisistä diy-jutuista, joita innostuin tekemään. Olin myös innokas kirpputorilla kävijä, ja exän kanssa kuljettiinkin paljon naaramaassa kirppareilta kaikennäköisiä aarteita kotiin, joita sitten blogissa esittelyn. Kirjoittelin myös paljon ruokaohjeita, jotka olin itse hyväksi havainnut. Blogissa näkyi myös kuvia minusta - kun kerrankin oli kuvaaja. Harvakseltaan niitä oli, mutta oli kuitenkin. 

bloggaaja itse v. 2013 sekä Ikean kangasostoksia - kankaasta on muuten nyt tehty seuraavaan osoitteeseen keittiöverhot.

Huhtikuulle 2013 asti olin aktiivinen - peräti neljä kuukautta - mutta sitten tuli liki puolen vuoden tauko. Vaihtuipa siinä osoitekin, pitkä parisuhde päättyi ja kattilat meni jakoon. Ei ihme, että ei bloggaaminen kiinnostanut. Samalla uudistui nimikin - pitkä ja epäkäytännöllinen a little of everything muuttui Abstraktiksi, ja siinä se on siitä eteenpäin pysynyt. Abstrakti sanana muuten tarkoittaa muunmuassa epäkäytännöllistä sekä ajatuksellista. Varsin järkevä nimi siis (or not).

Muuton jälkeen bloggasin suhteellisen säännöllisesti, kuukausittain vähän jotakin. Bloggailin muunmuassa naapurissani olevan Toivolan vanhan pihan tapahtumista, muutamista kokkailuista, joistakin käsitöistä ym. Sain ensimmäisen tilkkutäkkiprojektini valmiiksi!

Siinä se nyt ois! Noin 130 tilkkua
Jaksoin taas olla aktiivinen helmikuulle asti, jälleen neljä kuukautta, ja jälleen tauko marraskuulle asti. Huomaatteko tekin tässä jotain toistuvaa ilmiötä? Valmistuin ammattikorkeakoulusta tammikuussa 2015, ja aloitin työt liki samantien. Kolmivuorotyö ei kuitenkaan tuntunut hidastavan käsityötahtia vaan päinvastoin - lisäsi sitä. Oli ihana haudata vihdoinkin kaikki koulutehtävät ja materiaalit ja jättää ne työt päivän päätteeksi työpaikalle.

2015 oli vuosi, jolloin olin oikeastaan koko vuoden ajan aktiivinen. Siihen on varmasti syynä sekin, että sain paljon käsitöitä aikaiseksi. Hamstrasin myös paljon lankoja. Reissasinkin, ja kirjoittelin reissutarinoita. Osasyynä myös se, että valokuvausblogini jäi yhä epäaktiivisemmaksi tämän blogin muuttuessa aktiivisemmaksi. Voin väittää, että vuoden 2015 aikana blogini muuttui persoonallisemmaksi, enemmän itseni näköiseksi - ja sitä se tulee olemaankin. Ensimmäiset kaksi vuotta bloggasin pääasiassa vain tekemiäni käsitöitä, ruokia tai diy-juttuja, mutta nyt olen uskaltanut blogata muutakin: reissuja, asioita joista tykkään ym.

Löysäpipoisten KyJy 2015-haasteen tuotoksia - haaste valitettavasti jäi kesken.
Vuonna 2015 osallistuin myös elämäni ensimmäisiin käsityöhaasteisiin - joskin suurin osa niistä meni aivan penkin alle. Vuodelle 2016 opin olemaan ottamatta liikaa haasteita ja tekemään asioita, joista itse nautin. Olen varmaan liian itsepäinen noudattamaan joidenkin haasteiden typeriä sääntöjä, ja saan aikaiseksi vaan hampaiden kiristelyä ja pahan mielen.

Vuosi 2016 alkoi yhteenvedoilla, hyvillä elokuvilla, loistavalla musiikilla ja hyvällä mielellä. Työpaikkani vaihtui marraskuussa 2015, jolloin siirryin vuodeosastotyöstä leikkaussaliin, seisomatyöhön ja aamuvuoroihin. Täysin iltaihmisenä olen kärsinyt huonosti nukutuista öistä, jäätävistä väsymyksistä iltaisin sekä viikonlopuista, jolloin en saa mitään aikaiseksi. Televisiota olen tuijotellut enemmän kuin ikinä. Käsityöt ovat kuitenkin tuoneet piristystä muuten väsyttävään arkeen, ja niinhän sen pitää mennäkin.

Blogin tulevaisuus on selkeä - jatketaan samalla linjalla. Luultavasti enemmissä määrin tulen lisäilemään myös jonkinsortin valokuvaa blogin puolelle valokuvausblogin lopetuksen myötä. TOP-postaukset ovat tulleet jäädäkseen. Reissukuvia tulee myös näkymään jahka pääsen reissuihin, ja vaikken pääsisikään, niin vanhoista reissuista on kiva kirjoittaa juttuja.

Ennenkaikkea, olen kiitollinen niille vähäisille seuraajille ja kommentoijille, jotka ovat bloggaushistoriani aikana päiviäni piristäneet. Onhan yksin bloggaaminen kivaa, mutta se, että muutkin blogistani jollain tavalla hyötyvät, on vielä kivempaa!Haasteen säännöt:
 • Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen)
 • Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
 • Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
 • Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
 • Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina -haasteen käynnisti: kototeko-blogi

Haastan mukaan seuraavat blogit:

Leave a Comment

 1. Hyvä tarina, samaistuin! Oma blogi on kiva, aina ei vaan muista ja jaksa. Onneks bloggaamisessa ei ole sääntöjä kuinka usein pitäisi jotain päivittää, silloin kuin hyvältä tuntuu -on mielestäni sopiva päivitysvauhti :D Ja parasta sisältöä tulee silloin kun kirjoittaminen ja kuvaaminen maistuu. Väkisin väännetyt jutut on vaan niin tympeitä. Kiitos haasteesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kirjoittele oman blogisi tarina kun jaksat niin käyn sen joskus lukemassa! :) Ja oikeassa olet, parasta sisältöä tosiaan tulee silloin kun itsellä on inspistä kuvata ja tehdä juttuja!

   Poista
 2. Kiitos haasteesta, tartun siihen mahd. pian! :) Kiva kuulla sunkin blogin tarina! Oletko siis nyt lopettanut sen valouvausblogisi pysyvästi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee mahtavaa. Pääsen sitte lukemaan! :) En mä vielä oo, on se vielä hengissä. Mutta muutan nykyiset nettisivut uudelle suunnalle niin sinne tulee "blogi", vähän erityyppinen kun nyt. Samalla poistan kaikki kuvakansiot netistä, tuolta kuvat.fi-tunnuksen alta niin se "blogi" ajaa sitten vähän sitä virkaakin. Mutta blogger-blogeiksi ei jää lopulta kun tämä. :)

   Poista
 3. Olipa kiva lukea tämä! Itselläni on bloggaamiseen sama asenne - kyllä mua välillä harmittaa, kun ei ole tullut kuvattua ja päivitettyä kaikkea ajantasalle, mutta pahoittelemaan en sitä ala kun en tätä velvollisuudesta ketään kohtaan tee. :) Nuo muovielukat on ihan törkeen upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Musta tuntuu, että suurimmalla osalla on bloggaamiseen sopivan rento asenne etenkin tällä käsityö- ja diy-puolella! Lifestyle- ja muotipuolella sitä kaupallisuutta on enemmän niin bloggaaminenkin on varmaan eri periaatteista kiinni! Ja kiitos, muovielukat on kyllä yks mun suosikki diy-juttu!

   Poista
 4. Kiitti ku otit haasteen vastaan! Ootkin ensimmäinen mun haastamista henkilöistä jotka tähän alkoi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle! Ihan kiva haaste kyllä oli! :) Varsinkin kun blogille on kertynyt jo vähän historiaakin!

   Poista
 5. Toihan on ihan kiva juttu toi haaste homma ja kiva sun tarinaa oli lukea. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista