Nyhavn

17.1.2016


Päätin nyt ottaa itseäni niskasta kiinni ja hoitaa tämän reissun postaamiset kerralla kuntoon. Kun nyt kerta päästiin vauhtiinkin. Keväälle ja kesälle on kuitenkin suunnitelmissa jo uutta reissua, niin olishan se kiva, että aiemman vuoden reissutkin ois postattu alta pois!

Ajattelin jatkossa tehdä myös jonkinnäköisiä postauksia Baltian ja Puolan roadtripeistäni, vuosilta 2012, 2013. Niistä luultavasti kuitenkin on jotain hyötyä myös lukijoille, etenkin jos sille suunnalle halajaa. Kuviakin löytyy miljoona!

Mutta nyt takaisin Tanskaan! Ollaan edelleen reissun toisessa päivässä.


20.5.2015 - Kööpenhamina: Nyhavn


Lähdettiin tosiaan palatsivisiitin jälkeen etsimään pikkuhiljaa Nyhavnia - värikkäiden talojen reunustamaa tietä, joka oli kaikissa mahdollisissa Kööpenhaminaa kuvaavissa kuvissakin tullut tutuksi. Itselle tämä oli ehdoton must see-kohde, muut vähäpätöisempiä kunhan Nyhavniin pääsi.

Jos ihan oikein muistan, me ensin harhailtiin keskustassa ympäri ämpäri, mutta päädyttiin lopulta menemään Nyhavniin metrolla kun oltiin useamman päivän matkakorttikin sitä varten ostettu. Metroasemaltakin oli jonkinmoinen kävelymatka Nyhavniin, ja onneksi oli Hanna oppaana mukana, itse lähdin heti väärään suuntaan tallustelemaan kun luotin sokeasti puhelimeni surkeaan navigaattoriin.

Ja löytyihän se Nyhavn sieltä vihdoin! Alkuun sää oli ankean pilvinen, kaikki se kaunis auringonpaiste oli hävinnyt sen siliän tien ja taivas verhoutui valkoiseen pilvihöttöön. Näpsin silti innoissani kuvia ajatellen, että kyllä ne jälkikäsittelyllä saa pelastettua.Onnekseni sininen taivas kuitenkin tuli kuin tulikin esiin ja aurinkokin alkoi paistaa. Meillä oli illalla vuorossa ruotsalaispariskunnan järjestämä illallinen, joten ei uskallettu mitään syömistä ottaa vaan päädyttiin nauttimaan yhdet siiderit ihmishumussa, tien laidalla istuen ja livemusiikkia kuunnellen. Fiilis oli kyllä loistava.

Tästä lokista mulla oli ainakin valehtelematta 50 kuvaa. Oli edestä ja takaa ja sivulta, suu kiinni, suu auki. Hannalla varmaan meni jo hermo kun kökötettiin linnun edessä odottamassa, että millon se suu aukeaa, että saan hyvän kuvan. Aukeshan se sieltä sitten.

Aikamme Nyhavnissa oleiltiin, kunnes todettiin, että nyt pitää pitää kiirettä että ehditään vielä ajoissa Malmöön, illalliselle. Siinä kuitenkin menee aikaa kun ensin siirtyy Nyhavnista rautatieasemalle, lähtee sieltä junalla Malmöön ja vielä Malmön keskustastakin pitää bussilla päästä asunnolle asti.

Ruotsalaispariskunta - Björn ja Petra - olivat ystävällisesti valmistaneet tortilla/taco-illallisen miljoonalla eri täytevaihtoehdolla, jota me sitten nautittiin väsyneen onnellisina puolille öin asti. Viiniäkin taisi mennä useampi pullo, ja kun ruoat oli syöty, alettiin soittaa hyvää musiikkia vuoronperään Youtubesta tai näyttää jotain hauskoja videoita. Tämä ilmeisesti heillä perinteenä. Onnekseni kaikilta luontui myös englanti, eikä tarvinnut ruotsiksi kommunikoida! Siinä olisi voinut minun asemani olla enemmän sivusta seuraaja kuin keskusteluun osallistuja!

Leave a Comment

Lähetä kommentti