Tallinnan tuliaisia

17.6.2015

Edellisestä postauksesta lienee käynyt ilmi viimeisimmän matkareissuni kohde. Tallinnassahan sitä tuli yksi yö vietettyä, ja tältä reissulta kotiuduin klo 2 viime yönä. Aamun ensimmäinen tehtävä tosin oli (tietysti) kuvata ostokset, että saa kuvat äkkiä blogiin. Viis aamupaloista sun muista turhakkeista.

Kaksi päivää voi tuntua lyhyeltä ajalta kuitenkin niinkin kohde-rikkaassa kaupungissa kuin Tallinna. Minulle tämä reissu oli kuitenkin varmasti noin kuudes vierailu kaupungissa, joten sinällään kaupunki oli tuttu. Eniten odotin kuitenkin vierailua Karnaluks-käsityöihmisen paratiisiin. Kuvia itse kaupasta on tulossa muissa postauksissa, mutta tässä nyt lähinnä näitä ostoksia, mitä tarttui mukaan itse Karnaluksista ja muunmuassa käsityö-torilta, johon sattumalta eksyimme. Ilmeisesti tori on vuosittainen tapahtuma ja täytyihän siellä käydä, kun sellainen bongattiin.

Karnaluks taasen oli kuin taivas minunlaiselleni lankahamsterille. Ensimmäiset kymmenen minuuttia haahuilin ympäriinsä ja koitin edes sisäistää, mitä kauppa pitää sisällään. Varmasti ainakin tunti kaupassa vierähti, ja yksi korillinen tavaraa tuli kerättyä. Korin hinnaksi tuli loppupeleissä 66 euroa, eli ei lainkaan paha summa tästä tavaramäärästä! Karnaluks tulee kyllä olemaan käymisen arvoinen kohde jokaisella tulevallakin Tallinnan reissulla! Kauppaan oli vielä erittäin helppo löytää facebookista bongaamieni ohjeiden perusteella!Alize Superwash 100, violettikirjava - 100 grammaa - 75 % villaa, 25 % polyamidia (hinta 3,72 €)


Fortissima, siniruskeakirjava - 100 grammaa - 75 % villaa, 25 % polyamidia (hinta 9,78 €)


Madame Tricote Angora Gold Batik, ruskeasinivihreä - 100 grammaa - 45 % angoraa, 55 % akryylia (hinta 1,92 €)
Madame Tricote Candy Baby, valkokirjava - 100 grammaa - 100 % akryylia (hinta 1,74 €)


Palmikkopuikot, 3 kpl (hinta 2,15 €)
KnitPro Cubics (hinta 7,04 €)


Kukkanapit, 8 kpl (hinta à 0,30 €)
Mustavalkoraitanapit, 8 kpl (hinta à 0,23 €)
Rapunapit, 4 kpl (hinta à 0,20 €)
Pronssinapit, 8 kpl (hinta à 0,25 €)


addi pyöröpuikot, metallia (hinta 3,20 €)
Nuppineulat (hinta 1,15 €)
Pony bambupuikot (hinta 3,19 €)


Madame Tricote Lara, turkoosi & musta - 100 grammaa - 100 % puuvilla (hinta à 2,76 €)
Madame Tricote Daphne, tummansininen & pinkki - 50 grammaa - 100 % puuvilla (hinta à 1,46 €)
Alize Bamboo Fine Batik, vihreäkirjava & siniruskeakirjava - 100 grammaa - 100 % bambu (hinta à 3,20 €)


Ylläoleva lankarulla tarttui matkaani pienestä käsityö-kaupasta, Vanhasta kaupungista. Jälkikäteen hoksasin, etten ottanut nimeä ylös tai edes kuvannut koko kaupan sisältöä. Kaupassa myytiin ihanien villa- ja puuvillalankojen lisäksi myös pellavaliinoja, shaaleja, käsintehtyjä upeita kynttilöitä ja pieniä koriste-esineitä. Äiti osti kaupasta valkoisen pellavaliinan, itse nappasin mukaani ylläolevan lankavyyhdin. Kaupan nimen ja osoitteen löysin jälkikäteen kuitista; Kalliver kauplus, Müurivahe 31.

Lõng / Yarn, vaaleanpunainen - 232 grammaa - 100 % villaa (hinta 10,58 €)


Tämä keittiöpyyhe tarttui matkaani edellämainitulta käsityötorilta. Pellavaliina oli kuvioltaan niin kiva, että en voinut olla ostamatta sitä, varsinkaan kun hinta oli vaivaiset 5 euroa. Ostosten yhteydessä saatiin vielä kattava selitys (suomeksi) kojun sisällöstä ystävälliseltä myyjältä.

Leave a Comment

  1. Todella kauniin värisiä lankoja :) Harmittaa, kun en itse tajunnut ostaa nuppineuloja ja muuta vastaavaa Karnaluksista, kun olisin alkavissa opiskeluissani niitä tarvinnut... :( Onpahan hyvä syy mennä mahdollisesti uudestaan, tai muuten vaan päästä kiertämään käsityökauppoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta nuppineuloja saa halvalla mistä vaan muualtakin! Itse nyt ostin nuo kun suurimmasta osasta nykyisistä pallopäisistä nuppineuloistani on pallo pyörinyt livohkaan ja mustat nupparit on lisäksi omaan tyyliin sopivia. Eipä ne kovin paljon Suomen hintoja halvempia olleet, vaikka toki ne oli siinä kätevä samalla napata matkaan! :) Mutta oikeassa olet, ensi kerralla nuppineulat listalle! ;)

      Poista