Ensimmäinen KyJy-työ valmis!

30.6.2015
Ensimmäinen KyJy (eli Kesäyöstä jouluyöhön 2015-haaste) työni on valmistunut! Itse värjätystä langasta väkerretyt pitsisukat ihan omaan käyttöön valmistuivat noin viikossa. Aloitin neulomisen yövuoron aikana, jolloin sainkin hyvin toista sukkaa tehtyä. Seuraavassa yövuorossa sukka sitten liki jo valmistuikin, ja toisen parin tekemiseen menikin loppuaika. Helppo ja kiva malli neuloa! Ainut miinus on, että tällä hetkellä sukat tuntuvat hieman turhan tiukoilta. Oma jalkani on kokoa 40-41, joten koko 38 on liian pieni. Toki asian olisi voinut ratkaista tekemällä yhden kuvion lisää, mutta no - ehkäpä nämä käytössä venyvät!

Langasta täytyy sen verran mainita, että kyseessähän on ihan perus Novitan 7-veljestä-lanka, jonka värjäsin kolmella eri KoolAid-mehujauhevärillä. Yhteensä väriä meni kuusi pussia, koska halusin pirteän väristä lankaa. Jos tälle langalle pitäisi nimi keksiä niin ensimmäinen mieleenjuolahtava olisi Tutti frutti! Käytetyt mehujauheet olivat nimeltään Lemonade (keltainen), Orange (oranssi) ja Strawberry Kiwi (punainen), ja jokaista makua käytin siis kaksi pussia. Värjäsin langan mikrossa ja käytin apuna ruiskua, jolla sain värit 'tarpeeksi sekaisin'.

Haasteen kulkua minun osaltanihan voi seurata tästä postauksesta, jonne kirjaan ylös työt lankoineen, malleineen ja ajankäyttöineen. Tällä hetkellä aloitettuja töitä on 3/20, joista valmiina juurikin tämä sukkapari ja siis kaksi työtä kesken. Vielä pitäisi 17 työtä aloittaa ennen elokuun loppua, joten toistaiseksi hyvältä näyttää! Minulla on vaan nyt joku ihme sukantekoinnostus, joten tekisi mieli vääntää vaan sukkaa toisensa jälkeen, eikä mitään muuta! No, vaihtelu virkistää!

Lanka : Novita 7-veljestä (itse värjätty KoolAideilla)
Langan menekki : 97 grammaa
Puikot : KnitPro Cubics, koko 3,5
Ohje : Holey Butterflies by Niina Laitinen


Leave a Comment