Sinapinkeltaista

24.5.2015


Viime aikoina työn alla ovat olleet pääasiassa erinäköiset- ja väriset villasukat. Jostain syystä villasukkia on vaan niin kiva tehdä, ja ne menee vieläpä suoraan käyttöön. Lisäksi olen ihastunut myös sinapinkeltaiseen väriin. Ennen en olisi voinut kuvitellakaan hankkivani minkäänsävyistä keltaista lankarullaa mihinkään käyttötarkoitukseen (siis päälle puettavaksi), mutta nyt haalin etenkin sinapinkeltaista pyörimään lankavarastoihini ja huoneideni nurkkiin.

Nyt esittelyssä siis kaksi paria sinapinkeltaisia sukkia. Kummatkin ovat olleet jo käytössä, eli ovat kerinneet myös nuhjaantua (pahoitteluni tästä!). Hieman pettynyt olen Novitan 7-veljestä langasta neulottuihin palmikkosukkiin, joita olen käyttänyt tasan kaksi kertaa, ja ne näyttävät jo melko kulahtaneilta ja nukkaantuneilta. Onko langan laatu näin paljon huonontunut? Toki silläkin voi olla osaa tai arpaa kun kerkesin ensimmäisellä käyttökerralla kastella sukat läpimäriksi kengissä. Mutta silti! Ei sen näin pitäisi mennä. Oletteko muut huomanneet samaa Novitan lankojen kanssa?

Toinen pari on tehty Dropsin langasta, ja oli samalla myös ensimmäinen pyöröpuikkokokeiluni. Lähdin liikenteeseen 'valloitetaan maailma'-asenteella, joten tein myös kummatkin sukat kerralla. Eihän se nyt ihan mennyt kuin Strömsössä, mutta sukista tuli ihan kivat (vaikkakin liian pienet itselle). Mainittakoon vielä, että ensimmäinen kerta oli myös tuo kuplaneuleen teko, joten siksi sekin näyttää paikka paikoin vähän vähemmän kuplaneuleelta! En tiedä, lahjoittaisinko sukat jollekin kun ne itselle ovat hieman naftit.

Seuraavana puikoilla on ainakin kaksi paria sukkia - toiset ystävälle lahjaksi ja kiitokseksi reissusta (josta muuten tulee paljon paljon kuvia ja juttua lähitulevaisuudessa!), toiset Sukkarinkiin osallistuneelle. Ystävän sukille on jo selkeä kuvio ja kaava tiedossa, noihin sukkarinkisukkiin taas ei. Ehdotuksia otetaan vastaan!


Lanka : Novita 7-veljestä, sinapinkeltainen
Langan menekki : 102 g
Puikot : sukkapuikot, koko 3,5
Ohje : September Socks by Niina Lahtinen

(kyseessä ei ole lastensukat, vaikka ne tässä näyttääkin siltä!)
Lanka : Drops Fabel Uni Color, sinapinkeltainen
Langan menekki : 50 g
Puikot : pyöröpuikot, koko 3
Ohje : varsi Kuplaneuletta, loppu päästä heitettyäEdit 25.5. Nyt vasta hoksasin, ettei tuon toisen parin malli ole Elsit vaan September socks, samalta tekijältä kuitenkin! Linkki siis korjattu. 

Leave a Comment

Lähetä kommentti