Uutta opettelemassa #3 : Maorilapaset

12.11.2014


Koska olen maailman huonoin blogipäivittelijä, näidenkin postausten olisi pitänyt tulla jo 1-3 viikkoa sitten! Mutta, aina ei voi onnistua joten tässä tulee nyt sitten useampi postaus peräjälkeen. Oikeastihan olen joka viikko opetellut jotain uutta (lapasten suunnittelua, uutta juustokakun tekotapaa jne), mutta blogiin saakka eivät nuo kuvat ole vielä päässeet. Ja se mitä uutta tässä postauksessa on opeteltu, on tuo lapasmallin suunnittelu ihan itse omasta päästä. Eli silmukoiden ynnääminen yhteen, että kuvio toimii.

Kyselin kolmisen viikkoa sitten pikkuveljeltä, josko joululahjatoiveena olisi lapaset tai villasukat, jolloin pikkuveli 22 v tilasi lapaset. Seuraavaksi tiedustelin väritoiveita, ja vastaus oli lyhyt ja ytimekäs: musta. No, minäpä en suostu tekemään pelkästään mustia lapasia kun ne on ihan liian tylsät: kuviot ei näy, ei mitään haastetta jne. Valkoisen pikkuveli sitten kelpuutti toiseksi väriksi ja siitä lähti kuvion suunnittelu.

Koitin haeskella netistä maorikuvioista lapasmallia tai mitä hyvänsä, minkä voisi käsityöhön soveltaa, mutta tuloksetta. Jouduin siis miettimään kuvion itse, ja käytinkin loppupeleissä mallina pikkuveljen käsivarresta ja olkapäästä löytyvää tatuointia, josta nappasin kuvan ja piirsin mallin sen mukaan. Mietin kyllä, tuleeko lapasesta liian sekava ja kuviosta sellainen, ettei siitä voi mitään mallia edes hahmottaa.

Lapaset sain tehtyä suht nopeasti, niitä oli ihan mukava tehdä. Toisen puolen mallin nappasin garnstudion lapasmallista, joskin peukalo aiheutti enemmän tai vähemmän haasteita ja loppupeleissä varmaan neuloin sen väärin, minkä vuoksi se näyttää hölmöltä. Onni onnettomuudessa, lapasen peukalo istuu käteen lähes täydellisesti vaikka ulkomuoto onkin karu!

Ja mikä tärkeintä, pikkuveli tykästyi lapasiin ja ottikin ne heti käyttöönsä (se siitä joululahjasta!). Täytyy pitää malli tallessa, koska pikkuveli on mestari hukkaamaan lapasia...

Lanka : Novitan 7-veljestä (musta ja valkoinen)
Langan menekki : 87 g
Puikot : sukkapuikot, koko 3
Ohje : maorikuvio omasta päästä, ruutukuvio garnstudiosta

Leave a Comment

Lähetä kommentti