Pääsiäispihalla

31.3.2015



Toivolan vanhalla pihalla järjestettiin taas vuotuisa pääsiäispiha, ja pakkohan siellä oli itsekin (pari kertaa) pistäytyä - varsinkin kun asun kirjaimellisesti pihan naapurissa ja tuijottelen ikkunasta pihalle lähes koko vapaa-aikani (eli istun tietokoneella ja ikkunasta näkee pihalle, en siis vain istu ikkunan edessä tuijottamassa ulos!). Perjantaina keli oli vielä vähän parempi kuin viikonloppuna, mutta kylmää oli silti. Eipä tuo ainakaan omaa intoani laannuttanut - facebookissa oli nimittäin mainostettu jo muutamia päiviä aikaisemmin pienistä tipuista! Pakkohan ne oli nähdä - ainakin kahdesti.

Omiksi suosikeiksi valikoitui tipujen, lampaitten, pupujen ja vuohen lisäksi tottakai Kahvila Muiston tarjoilut, Titityy sekä makasiinien korumyyjät. Tyhjin käsin kotiin palaaminen tällaisesta tapahtumasta on täysin mahdotonta sekä myös tarpeetonta - täytyyhän sitä tukea pienempienkin yrittäjien toimeentuloa! Onneksi palkkapäivästä ei ole pitkä aika ja seuraavakin on tulossa niin muutama ostos ei kaada budjettia!

Ja toki sitä piti samalla myös ulkoiluttaa kameraa ja napsia kivoja lähikuvia kaikesta. Tähän postaukseen on nyt lisätty suurin osa niistä kivoista. Kuvissa esiintyvät tuotteet kuuluvat luonnollisesti myyjille, listan pääsiäispihan myyjistä löydät täältä.

Suosittelen kyllä ehdottomasti näitä Toivolan vanhan pihan aktiviteetteja kaikille jyväskyläläisille. Itse käyn pihalla lähes viikottain, vähintään näpräämässä lankoja Titityyssä (kummasti muuten sitä joka viikko muka tarvitsee sitä ja tätä lankaa kun lankakauppa on näin lähellä!)!





Pitkän jahkailun jälkeen päädyin cupcake-korviksiin vaikka nuo kakutkin oli aika hurmaavia!













tuitui!





tähän näkyyn ei vaan langan suurkuluttaja kyllästy!


tällanen kynttilä lähti mukaan!

Ranteenlämmittimet, joista piti tulla sukat

8.3.2015


Varmasti jokainen postaus tässä blogissa alkaa sanoilla 'olen niin huono päivittämään blogia blablabla', mikä pitää ihan paikkaansa, mutta en nyt sitä tähänkin postaukseen viitsi tunkea heti ensimmäiseksi lauseeksi! Totuushan on se, että olen bloggaajana sellainen, joka päivittää vain silloin kun saa jotain oikeasti aikaiseksi eikä huvikseen kolmen tunnin välein jotain turhanpäiväistä täytetekstiä.

Nyt aikaa on mennyt poikkeuksellisen paljon esimerkiksi työnteolle ja valokuvausharrastukselle (koska uudet nettisivut sain vihdoin valmiiksi, jee!). Toisalta myös neulontainspiraatio on nostanut päätään, ja olen jopa saanut jotain valmiiksikin. Kuten esimerkiksi nämä ranteenlämmittimet, joista piti kyllä alunperin tulla villasukat...

Siinähän kävi niin, että kiva kuvio ja ihana lanka innostivat neulomaan kauniit kirjoneulevillasukat. No, 10 cm vartta tehtyäni huomasin, ettei nämä tule ikinä mahtumaan omaan jalkaani koska puikotkin varmaan oli väärin valittu ja neule liian tiukkaa ja lukuisia muita syitä. Siispä villasukista syntyi ihan pätevät ranteenlämmittimet - sellaiset oli alunperinkin tarkoitus tehdä joskus, luultavasti kyllä jollain kivalla palmikkokuosilla. Käyhän se näinkin.


Loppuun vielä Instagramiin kolmesta eri kuvasta yhdistetty työvaihekuvasarja - minua saa toki seurailla myös instassa, mutta sieltä saa bongailla kaikkea muutakin kuin pelkkiä neuletöitä (marsuja, ruokia ja sitä turhanpäivästä kännykkäkuvailun antia).

Lanka : Regia Fluormania Neonberry sekä Novitan Nalle-lanka mustana
Langan menekki : 64 g
Puikot : sukkapuikot, koko 2
Ohje : Kuvioon ohje Reet Piirin Suuresta kinnastakirjasta (Põlvan pitäjän malli), muuten päästä heitetty ohje