Turkoosia pitsiä

26.2.2013


Ihkaensimmäiset pitsisukkani tulivat pari viikkoa sitten valmiiksi. Pitsihärpäkkeitä en ole tehnyt aiemmin paljon yhtään, ja sen kyllä huomasi. Purin ensimmäistä sukkaa ainakin kolme kertaa, vaihdoin jopa mallia muutaman kerran! Tämä malli oli onneksi kohtuu yksinkertainen ja mukava tehdä.

Ainut ongelma, minkä jälkikäteen huomasin, oli tuo lanka. Sukat ei meinaa pysyä jalassa. Tein tarkotuksella vähän löysempää, kun ajattelin ettei sukat muuten mahdu jalkaan, mutta olisi ilmeisesti kannattanut tehdä ihan normaalisti tiukkaa, koska nuo löystyi aika huomattavasti. Kivan väriset ne kuitenkin on!

Ohje : Novitan sukkalehti, malli F (s. 13)
Lanka : Novita Miami - turkoosi (meni ainakin 2 rullaa - ellei jopa kolmekin!)


Pinkkiä, pinkkiä, pinkkiä


Pitkästä aikaa jotain päivitystä tännekin päin. Kaikenlaista räpellystä on tullut kyllä tehtyä, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi päivittelyä blogin puolelle. Nyt kuitenkin jotain (ainakin vähän) sinne päin.

Pinkki on helmikuun väri, ja koska pinkki spray-maali on niin kätevä levittää joka paikkaan, olen hieman ehostanut asuntoamme.



Yllä siis kuvat niistä, mitä en ole itse tehnyt. Pinkit koukut aikoinaan tilasin H&M:ltä juurikin tuota tarkoitusta varten. Kuitenkin, kiinnitys niissä oli melkoisen vaivalloinen ja koska kämpästä löytyy vaan betoniseinää (ne seinät siis, joihin olisin koukut halunnut asennuttaa!), päädyttiin naulaamaan nuo kiinni vessan kaappiin. Nyt on sitten näppärä valita korut jos on johonkin lähdössä.

Pöllöstä päädyin ottamaan kuvan kun kyseessä on ykkössuosikki koruistani. Viime kesänä 2 viikon roadtripin aikana Latviasta, Turaidasta ostettu pöllökoru on ylivoimaisesti hienompi kuin mikään gina tricot-krääsä mitä täällä myydään!




Toiset pinkit luomukseni ovat henkarit eteisessä, jotka alunperin olivat täysin valkoisia ja tylsiä. Ihan hirveen hyvin ei spray-maali tarttunut hiomattomaan pintaan, mutta kun tarpeeks monta kerrosta väriä lykkäs, alko se siihen jäämään. Tosiaan, henkarit siis maalattu spray-maalilla, jonka jälkeen niihin taiteiltu silkkinauhasta rusetit. Viritelmä on vähän epämääräinen, eikä nuo rusetit nyt ehkä mitään sisustuspalkintoja voita, mutta passaa minulle! Vielä täytyy vaan saada jotain vähän hienompia aurinkolaseja ja vähän enemmän, niin näyttäis pikkusen paremmalta!


Kolmas asia, mihin piti pinkkiä saada, olivat nuo ylläolevat Hummelin kengät, joihin olin alkanut jo hieman kyllästyä. Mitään radikaalia en ajatellut tehdä, mutta kengännauhat kyllä sieti vaihtaa. Vetelin siis nauhat pois, pesin kengät ja maalasin aiemmin mainittujen henkarien tavoin valkoiset kengännauhat spraymaalilla pinkiksi. Vähän epäilytti, että tarttuuko väri nauhoihin saati pysyykö se siinä, mutta ei ole vieläkään väri mihinkään lähtenyt! Tässä lopputulos:


Onhan ne nyt paljon sähäkämmän väriset!

Reseptit: Juustofondue

5.2.2013


Extemporee päätettiin sitten juhlistaa sunnuntai-iltaa syömällä fonduee ihan kahdestaan vaan. Hyväähän se oli - tosi täyttävää ja äärimmäisen hyvää. Toisaalta, mikä tahansa sulatettu juusto millä tahansa lisukkeilla yleensä on aina älyttömän hyvää.

Tässä teille ohje, mitä itse sovelsin, ja hyvää tuli. Ja koska me ollaan poikaystävän kanssa sellasia suursyömäreitä, me vedeltiin koko annos kahdestaan eikä siitä kyllä järkyttäviä määriä yli jäänyt. Eli jos tällä ohjeella joku tekee, niin kannattaa isommalle porukalle varata ihan kunnolla sapuskaa (ennenkaikkea juustoa!)!

Juustofondue

Ainekset:
1 valmis fondue-paketti (sis. kolmea eri juustoa)
200 g emmental-juustoa (sini- tai punaleima)
3 dl kuivaa valkoviiniä
½ rkl sitruunamehua
1 rkl maissitärkkelysjauhoja
mustapippuria
1 valkosipulinkynsi

Lisäksi: ranskanleipää, erilaisia kasviksia (paprikaa, ananasta, omenaa, maissia), pikkukurkkuja, nakkeja jne.

Valmistus:
1. Raasta juustot hienoksi raasteeksi.

2. Kuori valkosipulinkynsi, halkaise se puoliksi. Hiero kynnet fondue-padan sisäosiin.

3. Mittaa fonduepataan valkoviini, maissitärkkelys ja sitruunamehu. Kuumenna sekoittaen. Lisää kiehuvaan seokseen juustoraastetta pienissä erissä. Sekoita kunnes juusto on sulanut. Mausta fondue mustapippurilla.

4. Nosta pata liekin päälle pöytään.

5. Tarjoa fonduen kanssa reilusti kuutioiksi leikattua leipää. Tarjoa halutessasi myös pilkottuja kasviksia, nakkeja jne.



Ei niin hyvä kirpputori

3.2.2013


Edellisten kirpputorilöytöjen innoittamana, käytiin sitten poikaystävän kanssa koluamassa läpi vielä Seppälän kirpputorimarket viikonloppuna. En ole kyllä koskaan erityisemmin pitänyt kyseisestä kaupasta, koska sieltä ei tunnu ikinä löytävän mitään - eikä löytynyt kyllä juuri nytkään. Järkyttävän ylihinnoiteltua, rikkinäistä romua sekä suuri määrä tyhjiä pöytiä.

No mutta, eihän sieltä tyhjin käsin kuitenkaan voinut lähteä. Yli euron maksavia t-paitoja en tällä kertaa viitsinyt ottaa matkaani (suurin osa maksoi kyllä yli 5€!), joten violetti paita matonkuteiksi 0,80e, hopeanvärinen kuppi 0,50€ ja kolme paria neulepuikkoja 2€/nippu. Ei siis kallis (eikä täysin turha) reissu, mutta ei jäänyt kyllä järin hyvä fiiliskään. Seuraavaksi suosin kyllä ihan muita kirppareita!

Tuninglaukku


Kun nyt muovieläinten parissa pääsin tähän spraymaalaukseen, niin ajattelin testata samaa myös erään laukkuni suhteen. Kaapissa on jo pidemmän aikaa lojunut kulahtanut, valkoinen 'bilelaukku', joka on parhaat päivänsä nähnyt. Laukun pinta on imaissut niin hyvin jonkun tuntemattoman drinkin sisuksiinsa, ettei pesussa enää puhdistu.

Siispä, päätin sen maalata hopeaksi. Mitään takeita maalin pysyvyydestä ennen maalaamista ei tietenkään ollut, mutta eipä tuon laukun suhteen ollut mitään menetettävääkään.

Lopputulos oli kuitenkin huikea - laukku näyttää vielä hienommalta livenä kuin valokuvissa. Testasin myös vedenpitävyyttä heivaamalla koko kassin lavuaariin ja laskemalla vettä päälle, mutta maali ei irronnut. Siinäpä siis seuraavalla drinkkireissulle kunnon bailuveska!

ennen:


jälkeen:

Lisää kuvateksti